خواص خوردن موز در دوران بارداری و حاملگی


بسم الله الرحمن الرحیم

 

خواص خوردن موز در دوران بارداری و حاملگی

خوردن موز در دوران بارداری

موز چه خواصی برای زنان در دوران بارداری دارد؟ شکی در این نیست که خوردن بسیاری از میوه ها در دوران بارداری و حاملگی پاسخگوی بسیاری از نیازهای مادران باردار و نیز جنین می باشد. مادران حامله با مصرف مناسب میوه ها در زمان بارداری می توانند نیاز خود و جنین به ویتامین ها و مواد معدنی را تامین کنند. یکی از میوه هایی که خوردن آن در دوران بارداری برای زنان آبستن مفید است ، موز می باشد. موز به دلیل خواصی که دارد یکی از میوه های خوب برای دوران بارداری محسوب می شود. در این مطلب سعی شده است تا مهمترین خواص موز که در دوران بارداری موثر است مورد ارزیابی قرار گیرد. توجه به یک نکته مهم ضروری به نظر می رسد و آن این است که موز برای بعضی از مادران باردار به دلیل شرایط جسمی یا شرایط بارداری آن ها  ممکن است خوب نباشد. این عزیزان می توانند در مورد مصرف یا عدم مصرف موز در دوران حاملگی خود با یک پزشک مجرب طب سنتی یا پزشک زنان و زایمان مشورت نمایند. مطمئنا فواید موز که در اینجا ذکر می شود شامل همه آن ها نبوده و خوانندگان محترم می توانند جهت مطالعه دقیق تر به کتب و منابع دیگری هم مراجعه نمایند.

 

جلوگیری از سقط جنین

سقط جنین یکی از مسائل بسیار مهمی است که ممکن است طی دوران بارداری برای بعضی از مادران باردار پیش بیاید. هدف این مبحث پرداختن به دلایل سقط جنین نیست بلکه منظور این نوشتار بیان این حقیقت است که میوه موز در جلوگیری از سقط جنین مؤثر می باشد. سقط جنین در دوران بارداری به دلایل مختلفی می تواند اتفاق بیفتد و در مقابل ، عوامل متعددی می تواند در جلوگیری از سقط جنین در حاملگی مفید باشد. یکی از عوامل مرتبط با سقط جنین و یا جلوگیری از آن مربوط به مساله تغذیه مادر است. برخی خوراکی ها می توانند سبب سقط جنین بشوند و بعضی از خوراکی ها می توانند مانع سقط جنین بشوند. موز یکی از میوه هایی است که در کنار خواص بی شمار دیگر خود، باعث جلوگیری از سقط جنین در دوران بارداری می گردد. پس مادران باردار در صورت امکان و نیز نداشتن منع مصرف موز ، از خوردن موز در دوران آبستنی غافل نشوند.

 

کاهش و کنترل فشار خون بارداری

موز میوه ای است که سرشار از پتاسیم است و به همین دلیل یکی از عوامل مهم در تنظیم فشار خون و جلوگیری از افزایش آن به شمار می رود. یکی از مشکلاتی که برای بعضی از خانم های باردار ممکن است پیش بیاید ، فشار خون بارداری است. فشار خون بارداری نه تنها ممکن است خطراتی را متوجه خود مادر حامله بکند بلکه برای جنین هم خطراتی دارد. از جمله خطرات فشار خون بارداری برای جنین می تواند شامل سقط جنین یا زایمان زودرس جنین باشد. کاهش و کنترل فشار خون بارداری در مادران باردار مبتلا به این عارضه یکی از مسائل پر اهمیت در دوران بارداری محسوب می شود. همانطور که عرض شد موز یکی از منابع سرشار از پتاسیم است و به همین جهت در کنترل و کاهش فشار خون دوران بارداری می تواند بسیار مورد توجه باشد. پس مادران حامله بهتر است مصرف موز در طول زمان بارداری را فراموش نکنند.

 

رشد ، تعادل و تکامل سیستم عصبی جنین

رشد و تکامل سیستم عصبی جنین در طی دوران بارداری از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. ویتامین های گروه ب (B) نقش مهمی در رشد ، تکامل و نیز تعادل سیستم عصبی جنین دارند. موز به دلیل دارا بودن ویتامین های گروه ب در رشد و تکامل سیستم عصبی جنین در طول دوران بارداری مؤثر است. در صد گرم موز ، مقدار ۵ میلی گرم ویتامین ب۱ (B1) و ۶ میلی گرم ویتامین ب۲ (B2) و ۷ میلی گرم ویتامین ب۳ (B3) وجود دارد. همچنین ویتامین ب۲ باعث عملکرد صحیح غده تیروئید می شود و ویتامین ب۳ هم برای تولید هورمون تیروئید لازم است. موز در حالت کلی بر روی رشد و تکامل سیستم عصبی و نیز عضلات و ماهیچه های جنین تاثیر مثبتی دارد.

 

خاصیت خون سازی موز

در صد گرم موز ، مقدار ۷ گرم آهن وجود دارد. موز به دلیل داشتن آهن زیاد و داشتن خاصیت خون سازی ، یکی از میوه های مفید برای دوران بارداری محسوب می گردد چرا که بدن مادر باردار در زمان بارداری به تولید خون احتیاج دارد و توصیه می گردد که به جای استفاده از قرص های آهن شیمیایی ، از منابع غنی آهن که موز یکی از آن هاست در طول دوران بارداری استفاده گردد.

 

تامین انرژی در دوران بارداری

موز انرژی زاست و این خاصیت موز سبب می گردد که یکی از میوه های محبوب در طی دوران بارداری و حاملگی باشد. ضعف جسمی و عدم داشتن انرژی کافی یکی از مشکلاتی است که می تواند مادران باردار را درگیر خود بکند. تامین انرژی مادر باردار از جمله مسائل مهم دوران بارداری محسوب می شود. موز به دلیل انرژی زا بودن می تواند نقش فوق العاده ای در سبد غذائی و سبد میوه ای دوران بارداری داشته باشد. خانم های باردار می توانند برای رفع ضعف عمومی در دوران بارداری ، موز را با عسل طبیعی میل نمایند که این کار تاثیر خوبی هم بر روی جنین دارد.

 

کمک به رشد مغزی جنین

فسفر یکی از مواد معدنی مهم جهت رشد مغزی جنین در دوران بارداری محسوب می گردد و لازم است تا منابع حاوی فسفر در سبد غذائی مادران باردار گنجانیده شود. در هر صد گرم موز ، مقدار ۲۵ میلی گرم فسفر وجود دارد. موز به دلیل دارا بودن این میزان از فسفر نقش برجسته ای در رشد و تکامل مغز جنین می تواند داشته باشد.

 

کاهش استرس و آرامش مادر باردار

موز در کاهش استرس و آرامش سیستم عصبی مؤثر است و خوردن آن در دوران بارداری مخصوصا برای خانم های بارداری که به دلایل مختلفی دچار اضطراب و استرس شده و از لحاظ عصبی حالت تعادل و آرامشی ندارند توصیه می گردد.

 

جلوگیری از تولد نوزاد سرطانی

ضد سرطان بودن ، یکی از خصوصیات موز می باشد. به منظور جلوگیری از تولد نوزاد سرطانی ، خوردن موز در دوران بارداری و آبستنی توصیه می شود.

 

در کنار مزایای فراوان موز برای مادران باردار و جنین موجود در بطن و شکم آن ها ، لازم است در مصرف موز نکاتی را رعایت نمود:

  •  از افراط و تفریط در خوردن موز در دوران بارداری خودداری نمایید.
  • موز دارای قند زیادی است و چنانچه شما مادر باردار با مشکل قند خون بارداری مواجه هستید حتما در خوردن موز احتیاط لازم را بنمایید.
  • موز نفخ آور است و نفخ زیاد در دوران بارداری می تواند موجب مشکلاتی شود. پس اعتدال در خوردن موز داشته باشید.
  • موز موجب غلظت خون می شود و مادران بارداری که غلظت خون بالائی دارند حتما در مصرف موز تعادل را رعایت نمایند. این مادران می توانند در کنار مصرف موز ، از سایر موادی که کاهنده غلظت خون محسوب می شوند نظیر انار و ... استفاده نمایند.

 

اشتراک گذاری در:

آخرین مطالب

علت قاعدگی بعد از اقدام به بارداری (۴ ماه قبل)

روز پنجشنبه چه زمانی است (۵ ماه قبل)

نزدیکی در زمان قاعدگی حرام است (۶ ماه قبل)

ارتباط ناهنجاری جنین با جهت آمیزش (۱۰ ماه قبل)

تاثیر زمان نزدیکی بر شادابی کودک (۱ سال قبل)

نزدیکی کردن با شکم پر و کاهش هوش فرزند (۲ سال قبل)

نزدیکی کردن در بعد از ظهر یا عصر (۲ سال قبل)

نزدیکی در روز برای باردار شدن (۲ سال قبل)

آیا انعقاد نطفه در روز اشکال ندارد (۲ سال قبل)

فاصله بین دو نزدیکی متوالی برای باردار شدن (۲ سال قبل)

راه و روش پیشگیری از تولد نوزاد ناهنجار (۲ سال قبل)

درمان کرونا در کودکان فقط در 48 ساعت (۲ سال قبل)

مهمترین عوامل مرتبط با نزدیکی کردن (۲ سال قبل)

تاثیر حالت زمان نزدیکی کردن بر کودک (۳ سال قبل)

فواید با وضو بودن در هنگام نزدیکی کردن (۳ سال قبل)

اهمیت برنامه ریزی برای نزدیکی کردن (۳ سال قبل)

کاهش عوارض بارداری با رژیم غذایی سالم (۳ سال قبل)

فاصله بین دو نزدیکی برای بارداری (۳ سال قبل)

رمضان بهترین ماه برای اقدام به بچه دار شدن (۳ سال قبل)

راهکارهایی برای درمان و رفع سردرد روزه دار (۳ سال قبل)

مطالب پربازدید

سریعترین نشانه بارداری (۱۱۵۸۲۱۴ بازدید)

نمایش وضعیت نزدیکی برای امروز و امشب (۱۰۴۸۳۸۹ بازدید)

برنامه محاسبه بهترین زمان نزدیکی در اسلام (۸۸۳۹۹۴ بازدید)

نزدیکی برای بارداری بعد از پریود (۷۹۷۵۸۳ بازدید)

شب ها و روزهای مناسب آمیزش در اسلام (۶۲۸۷۲۳ بازدید)

آزمایش اسپرم با آب در منزل (۶۲۴۴۵۲ بازدید)

روش صحیح استفاده از واجبی و نوره (۴۹۴۳۶۷ بازدید)

چند بار نزدیکی برای باردار شدن و حاملگی لازم است (۴۸۴۰۱۵ بازدید)

چگونه به سرعت و زود باردار شویم (۴۱۳۵۵۴ بازدید)

بعد از نزدیکی برای بارداری چه کنیم (۳۹۸۹۸۳ بازدید)

مصرف عرق کاسنی در بارداری و حاملگی (۳۶۰۳۲۱ بازدید)

بهترین حالت نزدیکی برای بارداری و حاملگی (۳۵۶۳۰۲ بازدید)

عفونت بارداری و درمان طبیعی آن (۳۵۵۵۹۶ بازدید)

زمان های نامناسب برای نزدیکی و انعقاد نطفه (۳۲۱۰۴۵ بازدید)

درمان سنتی عفونت چشم نوزادان (۳۱۴۸۸۹ بازدید)

درمان گوش درد نوزادان به روش سنتی (۲۹۹۵۷۸ بازدید)

اول ، وسط و آخر ماه قمری (۲۸۳۵۱۹ بازدید)

وقت زوال خورشید چه زمان و ساعتی است (۲۴۸۸۰۶ بازدید)

تاثیر رازیانه بر باردار شدن (۲۴۵۲۹۹ بازدید)

تاثیر زمان نزدیکی بر جنسیت جنین (۲۴۵۱۹۴ بازدید)

احادیث بارداری

به زنان باردار خود كُندر دهيد چرا كه كودك ، اگر در شكم مادر با كُندر تغذيه شود ، دلش استوار و عقلش افزون مى شود؛ اگر پسر باشد ، شجاع مى گردد و اگر دختر باشد سَرين او درشت شده و مورد علاقه شوهرش قرار مى گيرد.

پیامبر بزرگوار اسلام حضرت محمد مصطفی (ص)

ذکر روزهای هفته

ذکر روز سه شنبه

یا ارحم الراحمین (۱۰۰ مرتبه)

امروز

سه شنبه

۲۹ / ۱۲ / ۱۴۰۲

۸ رمضان ۱۴۴۵

ماه قمری ۲۹ روزه

۳۲ : ۲۷ : ۱۵

فصل زمستان

اوقات شرعی به وقت تهران

انتخاب محل دیگر

اذان صبح: ۰۴:۴۵

طلوع خورشید: ۰۶:۰۹

اذان ظهر: ۱۲:۱۲

اذان عصر: ۱۵:۳۸

غروب خورشید: ۱۸:۱۵

اذان مغرب: ۱۸:۳۳

وقت عشاء: ۱۹:۲۱

نیمه شب شرعی: ۲۳:۳۰

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب و محتوای سایت 2 زندگی چیست؟



مشاهده نظرات