بین الطلوعین چه زمانی و ساعتی است


بسم الله الرحمن الرحیم

 

بین الطلوعین چه زمانی و ساعتی است

بین الطلوعین یعنی چه و چه زمانی از شبانه روز را بین الطلوعین می گویند؟

شاید شما نیز عبارت بین الطلوعین را شنیده باشید و این سؤال ها برای شما هم در این زمینه مطرح باشد که بین الطلوعین چیست؟ بین الطلوعین چه زمانی است؟ بین الطلوعین چه ساعتی از شبانه روز است؟ بین الطلوعین در شب قرار دارد یا در روز؟ مدت تقریبی زمان بین الطلوعین چقدر است؟ منظور از طلوعین (دو طلوع) در عبارت بین الطلوعین به چه زمان های شرعی اشاره دارد؟ زمان بین الطلوعین را چگونه به دست بیاوریم و آن را حساب کنیم. این سؤالات و سؤالات مشابه آن ممکن است دغدغه شما هم باشد و دنبال پاسخ این سؤالات باشید. نگران نباشید! ما در این مطلب قصد داریم در مورد عبارت بین الطلوعین و اینکه بین الطلوعین چیست و چه زمانی است تا حد توان مطالبی بیان کنیم. قبل از پاسخ به این سؤالات لازم است تا برخی مفاهیم شرعی را بدانیم و آن وقت پاسخ دادن به این سؤالات بسیار راحت خواهد بود. در این جا به بیان مفاهیمی نظیر شب ، روز و اوقات شرعی می پردازیم.

 

مفهوم اوقات شرعی

مفهوم اوقات شرعی یکی از مفاهیم مهمی است که از نظر شرعی در طول 24 ساعت شبانه روز قرار داده شده است تا در آن اوقات اعمال عبادی خاصی نظیر خواندن نماز ، گرفتن روزه و سایر اعمال عبادی انجام شود. اوقات شرعی نظیر: وقت اذان صبح ، وقت طلوع آفتاب ، وقت اذان ظهر ، وقت اذان عصر ، وقت غروب آفتاب ، وقت اذان مغرب ، وقت اذان عشاء و نیز وقت نیمه شب شرعی. همه این مفاهیم شامل بخشی از شبانه روز هستند که در طول مدت یک شبانه روز تکرار می شوند. زمان مربوط به هریک از اوقات شرعی در فصول مختلف سال و نیز از نقطه ای به نقطه دیگر از کره زمین فرق می کنند و همیشه ساعت خاصی از شبانه روز نیستند. به عنوان مثال اگر در یک نقطه از کره زمین ، وقت اذان صبح در ساعت 06:00 باشد ، در همان زمان در یک نقطه دیگر از کره زمین ، وقت اذان صبح ممکن است در ساعت 06:50 باشد. همچنین اگر در یک فصل سال و در یک نقطه از زمین ، وقت اذان صبح در ساعت 05:00 باشد ، در فصل دیگر سال و در همان نقطه از زمین ، وقت اذان صبح در ساعت دیگری مثلا 04:00 خواهد بود.

 

مفهوم شب

ما در زندگی و محاورات روزمره معمولا تعریفی از شب داریم و معمولا وقتی هوا تاریک است را شب می نامیم. ممکن است تعریف شب در نظر برخی افراد متفاوت باشد. ما در اینجا می خواهیم مفهوم شب از لحاظ شرعی را بیان کنیم. در بالا مفاهیم اوقات شرعی توضیح داده شد و مفهوم شب از نظر شرعی با توجه به اوقات شرعی بیان می گردد. از نظر شرعی ، طول مدت زمان از وقت اذان مغرب (به اعتقاد بعضی ها از وقت غروب خورشید) تا وقت اذان صبح را شب می نامیم. به عنوان مثال ، اگر در یک نقطه از زمین ، وقت اذان مغرب در ساعت 18:00 باشد و وقت اذان صبح فردا در ساعت 06:00 باشد ، از ساعت 18:00 امروز تا ساعت 06:00 فردا را شب می گوییم. طول مدت شب هم که از ساعت 18:00 امروز تا ساعت 06:00 فردا است (در این مثال 12 ساعت می شود) را طول شب می نامند. توجه داشته باشیم که یک شبانه روز از نظر شرعی ، از شب شروع می شود و به روز ختم می گردد. در این باره می توانید مطلب شبانه روز در ماه قمری را مطالعه نمایید.

 

مفهوم روز

همانند مفهوم شب ، در اینجا مفهوم روز را هم بر اساس اوقات شرعی بیان خواهیم کرد. از لحاظ شرعی ، طول مدت از زمان وقت اذان صبح تا وقت اذان مغرب را روز می نامیم. برای مثال فرض می کنیم ، اذان صبح امروز در ساعت 05:50 بوده و وقت اذان مغرب امروز هم در ساعت 18:10 باشد. از ساعت 05:50 امروز تا ساعت 18:10 امروز را روز می نامیم. طول مدت روز هم که در مثال ما برابر 12 ساعت و 20 دقیقه می شود (مدت زمان از 05:50 تا 18:10). برای دانستن بهتر مفهوم روز هم می توانید مطلب شبانه روز در ماه قمری را مطالعه نمایید.

 

مفاهیم زمانی

علاوه بر مفاهیم مربوط به اوقات شرعی ، شب و روز ، مفاهیم دیگری هم وجود دارند که از نظر شرعی بیان شده اند و نشان دهنده زمان خاصی از شبانه روز هستند. ما این مفاهیم را مفاهیم زمانی می گوییم. مفاهیمی نظیر بین الطلوعین جزء مفاهیم زمانی هستند. علاوه بر این مفهوم ، مفاهیم دیگری نظیر وقت زوال خورشید یا وقت چاشت جزء مفاهیم زمانی هستند که هر کدام به محدوده زمانی خاصی از شبانه روز اشاره دارند. ما در این قسمت به مفهوم زمانی بین الطلوعین اشاره می کنیم.

 

بین الطلوعین

همانطور که از مفهوم عبارت بین الطلوعین هم بر می آید یعنی زمان بین دو طلوع ، طلوع اول و طلوع دوم. طلوع اول در این عبارت همان طلوع فجر صادق یا همان وقت اذان صبح می باشد و طلوع دوم هم وقت طلوع آفتاب است؛ پس بنابر این بین الطلوعین یعنی از لحظه اذان صبح تا لحظه طلوع آفتاب. با این تعریف مشخص می شود که بین الطلوعین در روز قرار دارد و آن هم در ابتدای روز. با دانستن اوقات شرعی اذان صبح و طلوع آفتاب در یک منطقه ، به راحتی می توان بین الطلوعین را محاسبه کرد. برای دانستن اوقات شرعی به وقت محل سکونت خود می توانید به محاسبه اوقات شرعی مراجعه نمایید. مدت زمان تقریبی بین الطلوعین در حدود یک و نیم ساعت است. از نظر آب و هوائی ، بین الطلوعین بهترین وقت شبانه روز است و نیز جزء ساعات بهشتی محسوب می گردد. در اهمیت زمان بین الطلوعین می توانید به احادیث ائمه معصومین (سلام الله علیهم اجمعین) و نیز سخن بزرگان مراجعه نمایید.

 

اشتراک گذاری در:

آخرین مطالب

علت قاعدگی بعد از اقدام به بارداری (۴ ماه قبل)

روز پنجشنبه چه زمانی است (۵ ماه قبل)

نزدیکی در زمان قاعدگی حرام است (۶ ماه قبل)

ارتباط ناهنجاری جنین با جهت آمیزش (۱۰ ماه قبل)

تاثیر زمان نزدیکی بر شادابی کودک (۱ سال قبل)

نزدیکی کردن با شکم پر و کاهش هوش فرزند (۲ سال قبل)

نزدیکی کردن در بعد از ظهر یا عصر (۲ سال قبل)

نزدیکی در روز برای باردار شدن (۲ سال قبل)

آیا انعقاد نطفه در روز اشکال ندارد (۲ سال قبل)

فاصله بین دو نزدیکی متوالی برای باردار شدن (۲ سال قبل)

راه و روش پیشگیری از تولد نوزاد ناهنجار (۲ سال قبل)

درمان کرونا در کودکان فقط در 48 ساعت (۲ سال قبل)

مهمترین عوامل مرتبط با نزدیکی کردن (۲ سال قبل)

تاثیر حالت زمان نزدیکی کردن بر کودک (۳ سال قبل)

فواید با وضو بودن در هنگام نزدیکی کردن (۳ سال قبل)

اهمیت برنامه ریزی برای نزدیکی کردن (۳ سال قبل)

کاهش عوارض بارداری با رژیم غذایی سالم (۳ سال قبل)

فاصله بین دو نزدیکی برای بارداری (۳ سال قبل)

رمضان بهترین ماه برای اقدام به بچه دار شدن (۳ سال قبل)

راهکارهایی برای درمان و رفع سردرد روزه دار (۳ سال قبل)

مطالب پربازدید

سریعترین نشانه بارداری (۱۱۵۸۲۱۸ بازدید)

نمایش وضعیت نزدیکی برای امروز و امشب (۱۰۴۸۳۹۸ بازدید)

برنامه محاسبه بهترین زمان نزدیکی در اسلام (۸۸۳۹۹۵ بازدید)

نزدیکی برای بارداری بعد از پریود (۷۹۷۵۸۴ بازدید)

شب ها و روزهای مناسب آمیزش در اسلام (۶۲۸۷۲۵ بازدید)

آزمایش اسپرم با آب در منزل (۶۲۴۴۵۶ بازدید)

روش صحیح استفاده از واجبی و نوره (۴۹۴۳۸۲ بازدید)

چند بار نزدیکی برای باردار شدن و حاملگی لازم است (۴۸۴۰۱۵ بازدید)

چگونه به سرعت و زود باردار شویم (۴۱۳۵۵۴ بازدید)

بعد از نزدیکی برای بارداری چه کنیم (۳۹۸۹۸۳ بازدید)

مصرف عرق کاسنی در بارداری و حاملگی (۳۶۰۳۲۳ بازدید)

بهترین حالت نزدیکی برای بارداری و حاملگی (۳۵۶۳۰۲ بازدید)

عفونت بارداری و درمان طبیعی آن (۳۵۵۵۹۶ بازدید)

زمان های نامناسب برای نزدیکی و انعقاد نطفه (۳۲۱۰۵۱ بازدید)

درمان سنتی عفونت چشم نوزادان (۳۱۴۸۹۱ بازدید)

درمان گوش درد نوزادان به روش سنتی (۲۹۹۵۷۹ بازدید)

اول ، وسط و آخر ماه قمری (۲۸۳۵۲۱ بازدید)

وقت زوال خورشید چه زمان و ساعتی است (۲۴۸۸۱۰ بازدید)

تاثیر رازیانه بر باردار شدن (۲۴۵۲۹۹ بازدید)

تاثیر زمان نزدیکی بر جنسیت جنین (۲۴۵۱۹۴ بازدید)

احادیث بارداری

به زنان باردار خود كُندر دهيد چرا كه كودك ، اگر در شكم مادر با كُندر تغذيه شود ، دلش استوار و عقلش افزون مى شود؛ اگر پسر باشد ، شجاع مى گردد و اگر دختر باشد سَرين او درشت شده و مورد علاقه شوهرش قرار مى گيرد.

پیامبر بزرگوار اسلام حضرت محمد مصطفی (ص)

ذکر روزهای هفته

ذکر روز سه شنبه

یا ارحم الراحمین (۱۰۰ مرتبه)

امروز

سه شنبه

۲۹ / ۱۲ / ۱۴۰۲

۸ رمضان ۱۴۴۵

ماه قمری ۲۹ روزه

۲۶ : ۳۱ : ۱۷

فصل زمستان

اوقات شرعی به وقت تهران

انتخاب محل دیگر

اذان صبح: ۰۴:۴۵

طلوع خورشید: ۰۶:۰۹

اذان ظهر: ۱۲:۱۲

اذان عصر: ۱۵:۳۸

غروب خورشید: ۱۸:۱۵

اذان مغرب: ۱۸:۳۳

وقت عشاء: ۱۹:۲۱

نیمه شب شرعی: ۲۳:۳۰

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب و محتوای سایت 2 زندگی چیست؟



مشاهده نظرات