بسم الله الرحمن الرحیم
انار یکی از میوه هایی است که از قدیم الایام وجود داشته است. میوه انار از زمان های قدیم جهت درمان بیماری ها مورد توجه اطباء بوده است. به عنوان مثال ابن سینا پزشک و حکیم حاذق ایرانی در کتاب قانون بیان می کنند که همه قسمت های انار خاصیت داروئی دارند. انار غنی از ویتامین هایی همچون ویتامین ب۱ (B1) ، ویتامین ب۲ (B2) و ویتامین ث (C) می باشد. همچنین انار دارای مواد معدنی از جمله سدیم ، فسفر ، آهن ، منیزیم و پتاسیم بوده و نیز دارای ترکیبات قندی نظیر ساکارز ، گلوکز ، فروکتوز می باشد. این میوه همچنین دارای اسید مالیک و اسید سیتریک بوده و یک منبع غنی از آنتی اکسیدان ها محسوب می گردد. انار یکی از میوه های بهشتی است که خواص و فواید فراوانی دارد. نام انار چند بار در قرآن آورده شده است ؛ از جمله آن ها آیه ۶۸ سوره الرحمن است. خدای متعال در آیه ۶۸ سوره الرحمن در بخشی از توصیف نعمت های بهشتی چنین می فرمایند:
فِيهِمَا فَاكِهَةٌ وَنَخْلٌ وَرُمَّانٌ (در آن دو ميوه و خرما و انار است)
سوره الرحمن آیه ۶۸
ما در این مطلب قصد داریم خواص و فواید خوردن انار در دوران بارداری را بر روی مادر باردار و جنین موجود در شکم او بررسی کنیم و ببینیم تاثیرات مصرف انار در دوران بارداری و حاملگی بر مادر و جنین چیست.
آیا شما نیز در شرف اقدام به بارداری هستید یا دوران بارداری خود را سپری می نمایید و دوست دارید خاصیت مصرف انار در زمان حاملگی را بدانید؟ پس با ما همراه باشید تا ببینیم تاثیر خوردن انار در بارداری بر مادر حامله چیست؟
یکی از خاصیت های مهم انار خاصیت خون ساز بودن آن است. انار میوه ای خونساز است. خاصیت دیگر انار تصفیه خون است. انار خون را تصفیه می کند. هر چقدر یک مادر باردار دارای خون بیشتر و سالمتری باشد مسلم است که بهتر و سالم تر می تواند دوران بارداری را سپری کند زیرا نیاز یک زن حامله در دوران بارداری به خون بیشتر می شود و کمبود خون می تواند خدای ناکرده مشکلاتی را برای مادر باردار یا جنین او داشته باشد. در این میان نقش میوه انار به عنوان یک ماده طبیعی تامین کننده آهن خون و نیز افزایش دهنده حجم خون مادر در دوران بارداری کاملا مشخص است.
خاصیت دیگر انار برای زنان باردار ، خاصیت ضد ویاری و ضد تهوعی انار است. مادران باردار که ممکن است در طی دوران بارداری دچار تهوع شده یا ویار داشته باشند بهتر است انار میل کنند. مخصوصا مصرف انار به صورت ناشتا در هنگام صبح و قبل از صرف صبحانه از تهوع بارداری جلوگیری می کند.
انار مخصوصا اگر با هسته اش خورده شود خاصیت ضد یبوستی دارد و از این نظر هم برای زنان بارداری که دچار یبوست در دوران بارداری می شوند یک میوه عالی برای رفع یبوست بارداری به شمار می رود.
خاصیت دیگر انار برای مادران باردار در جلوگیری و درمان فشار خون بارداری است. برخی از زنان حامله ممکن است در طی دوران بارداری دچار فشار خون بارداری شوند و این فشار خون ممکن است سبب بروز مشکلاتی برای مادر باردار یا جنین بشود. انار به عنوان یک ماده طبیعی دافع حرارت و کاهنده فشار خون نقش بسیار موثری در پیشگیری و کنترل فشار خون بارداری دارد.
اعضاء بدن مادر باردار مخصوصا مفاصل و غضروف ها فشار بیشتری را نسبت به زمان غیر بارداری متحمل می شوند. تحقیقات اخیر نشان داده اند که آب انار عامل موثری در جلوگیری از التهاب مفاصل و تحلیل رفتن غضروف هاست و از این نظر برای مادران باردار بسیار مفید است.
انار میوه ای مفرح است و برای یک زن حامله که ممکن است در دوران بارداری دچار افسردگی شده یا شادابی خود را از دست دهد یک ماده ضد افسردگی طبیعی به حساب می آید.
آب انار شیرین ادرار آور بوده و برای بیماری های مجاری ادراری مفید است و از این حیث برای مادران آبستن که دچار عفونت ادراری می شوند می تواند بسیار مفید باشد.
انار دارای مقدار زیادی پتاسیم است و این ماده می تواند نقش موثری در جهت جلوگیری از ورم زنان باردار در طی دوران بارداری داشته باشد.
در این جا به برخی از فواید انار برای مادران بارداری اشاره شد و علاقمندان می توانند جهت دانستن مطالب بیشتر در این زمینه به کتب و مقالات موجود در این زمینه مراجعه نمایند.
حال که تا حدودی با خواص و فوائد مصرف انار در دوران بارداری بر مادر باردار آگاه شدیم ببینیم مصرف انار چه تاثیری بر روی جنین در دوران بارداری دارد؟ وجود جنین جدای از وجود مادر باردار نیست و هرتغذیه ای که یک مادر باردار داشته باشد مسلما بر روی جنین او نیز تاثیر خواهد داشت.
همانطور که در بالا هم اشاره شد یکی از خواص انار خاصیت تصفیه خون است. خون مجرای تغذیه جنین از مادر است و خون سالم یعنی مجرای تغذیه سالم و این سلامتی بر سلامتی جنین تاثیر دارد. انار دارای ماده ای به نام مانتین است که بسیار مفید بوده و باعث پاک سازی و تصفیه کبد می شود. تصفیه کبد باعث سلامتی و نیز زیبایی جنین خواهد شد. انار باعث خوش آب و رنگ شدن نوزاد می گردد.
میوه انار یک منبع غنی از ویتامین ها از جمله ویتامین آ (A) می باشد که در رشد و نمو جنین بسیار موثر هستند. ویتامین ب (B) موجود در انار در تکامل و رشد سیستم عصبی جنین تاثیر زیادی دارد و باعث جلوگیری از آسیب های عصبی در جنین می شود.
انار به دلیل داشتن کلسیم در رشد و تکامل استخوان بندی جنین موثر است و عامل مهمی در جلوگیری از نرمی استخوان به شمار می رود.
انار دارای آهن است که یک عنصر مهم برای مادران باردار در طول دوران بارداری و رشد و نمو جنین و جلوگیری از آسیب های ناشی از فقر آهن در جنین محسوب می شود و نیز سبب قوی تر شدن سیستم ایمنی بدن جنین می گردد.
انار یک تاثیر غیر مستقیم بر سلامتی جنین دارد و آن اینکه وقتی مادر باردار به دلیل داشتن تهوع بارداری نتواند تغذیه مناسبی داشته باشد ممکن است سلامتی جنین به خطر بیفتد ولی انار با از بین بردن تهوع بارداری سبب می شود مادر باردار در طول دوره بارداری تغذیه سالم و کافی داشته باشد تا سلامتی جنین تهدید نشود.
انار در تکامل و رشد و نمو عضلات جنین نقش موثری دارد و مخصوصا در ماه ششم بارداری که ماه عضلات است خوردن انار برای زنان باردار بسیار تاکید می شود.
یادمان باشد در مصرف انار در دوران بارداری افراط و تفریط نکنیم! خوردن روزانه حداکثر یک عدد انار متوسط تقریبا کافی است. چنانچه خانم بارداری دارای شرایط ویژه می باشد بهتر است قبل از مصرف انار با یک پزشک طب سنتی مشورت نماید. نکته مهم دیگری که بایستی مد نظر داشت این است که انار چون یک میوه قابض است از مصرف آن در اواخر بارداری خودداری شود تا موجب مشکل در روند زایمان طبیعی نشود.
اشتراک گذاری در:
تاثیر زمان و مکان نزدیکی کردن بر جنین (۵ ماه قبل)
عید فطر چند روز است (۸ ماه قبل)
علت قاعدگی بعد از اقدام به بارداری (۱ سال قبل)
روز پنجشنبه چه زمانی است (۱ سال قبل)
نزدیکی در زمان قاعدگی حرام است (۱ سال قبل)
ارتباط ناهنجاری جنین با جهت آمیزش (۲ سال قبل)
تاثیر زمان نزدیکی بر شادابی کودک (۲ سال قبل)
نزدیکی کردن با شکم پر و کاهش هوش فرزند (۲ سال قبل)
نزدیکی کردن در بعد از ظهر یا عصر (۳ سال قبل)
نزدیکی در روز برای باردار شدن (۳ سال قبل)
آیا انعقاد نطفه در روز اشکال ندارد (۳ سال قبل)
فاصله بین دو نزدیکی متوالی برای باردار شدن (۳ سال قبل)
راه و روش پیشگیری از تولد نوزاد ناهنجار (۳ سال قبل)
درمان کرونا در کودکان فقط در 48 ساعت (۳ سال قبل)
مهمترین عوامل مرتبط با نزدیکی کردن (۳ سال قبل)
تاثیر حالت زمان نزدیکی کردن بر کودک (۳ سال قبل)
فواید با وضو بودن در هنگام نزدیکی کردن (۳ سال قبل)
اهمیت برنامه ریزی برای نزدیکی کردن (۳ سال قبل)
سریعترین نشانه بارداری (۱۱۶۷۳۶۵ بازدید)
نمایش وضعیت نزدیکی برای امروز و امشب (۱۱۲۹۹۰۹ بازدید)
برنامه محاسبه بهترین زمان نزدیکی در اسلام (۹۲۶۱۲۸ بازدید)
نزدیکی برای بارداری بعد از پریود (۷۹۹۹۵۹ بازدید)
شب ها و روزهای مناسب آمیزش در اسلام (۶۴۷۸۹۵ بازدید)
آزمایش اسپرم با آب در منزل (۶۴۴۶۵۴ بازدید)
روش صحیح استفاده از واجبی و نوره (۵۱۳۴۴۸ بازدید)
چند بار نزدیکی برای باردار شدن و حاملگی لازم است (۴۸۷۷۴۶ بازدید)
چگونه به سرعت و زود باردار شویم (۴۱۶۰۰۶ بازدید)
بعد از نزدیکی برای بارداری چه کنیم (۴۰۳۹۴۷ بازدید)
مصرف عرق کاسنی در بارداری و حاملگی (۳۶۱۸۲۳ بازدید)
بهترین حالت نزدیکی برای بارداری و حاملگی (۳۵۹۲۹۹ بازدید)
عفونت بارداری و درمان طبیعی آن (۳۵۶۹۰۴ بازدید)
زمان های نامناسب برای نزدیکی و انعقاد نطفه (۳۴۹۲۸۳ بازدید)
درمان سنتی عفونت چشم نوزادان (۳۱۷۸۸۱ بازدید)
اول ، وسط و آخر ماه قمری (۳۰۷۷۶۹ بازدید)
درمان گوش درد نوزادان به روش سنتی (۳۰۱۴۲۲ بازدید)
وقت زوال خورشید چه زمان و ساعتی است (۲۷۵۹۳۸ بازدید)
هرگاه كسى از شما خواست به همسرش درآيد ، بايد در اوّل ماه ها و نيمه ماه ها خوددارى كند چرا كه شيطان در اين دو زمان ، فرزند خواهى مى كند و شيطان ها در اين زمان خواستار مشاركت [در نطفه ]هستند . از اين رو مى آيند و باردار مى كنند.
حضرت علی (علیه السلام)
نزدیکی برای بارداری از نظر اسلام
درمان سرد مزاجی زنان و مردان با نوره
تاثیر تغذیه مادر بر دل درد نوزاد
آیا انعقاد نطفه در روز اشکال ندارد
احتیاط در مصرف خاکشیر در بارداری
تصمیم به بارداری در زمان کرونا
علت قاعدگی بعد از اقدام به بارداری
روش محاسبه هفته های بارداری و حاملگی
سردی شکم از علائم ناباروری زنان
ذکر روز دوشنبه
یا قاضی الحاجات (۱۰۰ مرتبه)
دوشنبه
۱۲ / ۹ / ۱۴۰۳
۳۰ جمادی الاول ۱۴۴۶
ماه قمری ۳۰ روزه
۵۴ : ۲۸ : ۱۳
فصل پاییز
اوقات شرعی به وقت تهران
اذان صبح: ۰۵:۲۸
طلوع خورشید: ۰۶:۵۷
اذان ظهر: ۱۱:۵۴
اذان عصر: ۱۴:۳۲
غروب خورشید: ۱۶:۵۱
اذان مغرب: ۱۷:۱۱
وقت عشاء: ۱۸:۰۱
نیمه شب شرعی: ۲۳:۰۹