بسم الله الرحمن الرحیم
فیبروم رحم. فیبروم رحم چیست؟ فیبروم رحمی چه ارتباطی با بارداری دارد؟ آیا فیبروم رحم ارتباطی با باروری ، سقط جنین ، نازائی و زایمان زودرس دارد؟ علل به وجود آمدن فیبروم رحمی چیست؟ درمان فیبروم رحم چیست؟ آیا با وجود فیبروم رحم می توان حامله شد؟ شرایط بارداری در هنگام وجود فیبروم رحمی چگونه است؟
سؤالات بالا نمونه سؤالاتی هستند که خانم های محترم یا نزدیکان آن ها ممکن است داشته باشند و شاید این نگرانی در برخی از خانم هایی که در سن باروری بوده و قصد باردار شدن دارند وجود داشته باشد که شرایط حاملگی آن ها با توجه به وجود فیبروم چگونه می تواند باشد؟ یا خانم هایی که قصد دارند به روش طبیعی و واژینال زایمان کنند ممکن است نگران این باشند که آیا وجود فیبروم در رحم می تواند بر زایمان طبیعی تاثیر گذاشته و مانع انجام زایمان به صورت طبیعی شود؟
در این مطلب می خواهیم تا حد توان به سؤالات بالا پاسخ گفته و خانم های محترم را با این بیماری و شرایط آن آشنا کنیم. پس اگر چنانچه شما نیز به دنبال پاسخ مناسب به این سؤالات و سؤالات مشابه آن ها هستید با ما همراه باشید.
فیبروم رحم یکی از مشکلات و بیماری های شایع زنان محسوب می گردد. فیبروم رحم که به نام های دیگر از جمله فیبروز رحم ، فیبروید رحم ، فیبروئید رحم ، میوم ، لیومیوم و ... نیز نامیده می شود یکی از مشکلات زنانه است که معمولا در بین زنان 25 تا 40 ساله که در سن باروری قرار دارند دیده می شود. فیبروم رحم در واقع رشد بیش از حد قسمتی از بافت رحم می باشد که البته یک نوع تومور خوش خیم بوده و سرطانی محسوب نمی گردد. فیبروم رحم شایع ترین تومور خوش خیم و غیر سرطانی دستگاه تناسلی زنان محسوب می شود. اندازه فیبروم رحم می تواند یک توده چند میلیمتری باشد یا اندازه آن به قدری بزرگ باشد که تقریبا کل رحم زنان را در بر بگیرد که در اینصورت نیاز به خارج کردن رحم باشد.
در بیماری فیبروم رحمی در زنان ، غده های غیر سرطانی در قسمت های داخل دیواره رحم و اطراف آن توسط سلول های ماهیچه ای رحم و سایر بافت های سازنده دیواره رحم ساخته می شوند. فیبروئید رحم معمولا در حدود 50% از زنان یعنی نیمی از آنان دیده می شود.
فیبروید رحم نوعی بیماری است که در بعضی موارد ممکن است دارای نشانه هایی در بدن زنان باشد اما در اکثر موارد و در حدود 70 الی 80 درصد زنان بدون علامت بوده و در اعمالی نظیر سونوگرافی یا معاینات لگنی به وجود آن پی برده می شود.
همانطور که در بالا اشاره شد و در شکل زیر هم به تصویر کشیده شده است ، فیبروم رحم ، رشد بیش از اندازه یک یا چند قسمت از بافت تشکیل دهنده رحم می باشد. فیبروم رحم می تواند در قسمت های مختلف رحم زنان تشکیل گردد و بسته به محل تشکیل میوم ها ، مسائلی نظیر بارداری و زایمان می تواند تحت تاثیر قرار گیرد. خوشبختانه میوم ها یک نوع توده خوش خیم هستند و غیر سرطانی می باشند. فیبروم رحم می تواند فقط شامل یک عدد باشد یا اینکه چندین عدد و با اندازه های مختلف باشند. اندازه فیبروز رحمی متفاوت است و می تواند از یک توده چند میلیمتری تا یک توده بزرگی که کل رحم را احاطه کند باشد.
انواع فیبروم رحم کدامند؟ فیبروم های رحمی یا میوم ها بر اساس محل قرار گرفتن آن ها در قسمت های مختلف رحم به سه نوع عمده تقسیم بندی می شوند (شکل زیر):
علاوه بر سه نوع فیبروم ذکر شده ، نوع دیگری از فیبروم هم وجود دارد که فیبروم پایه دار نامیده می شود که در قسمت های داخل حفره رحم و بیرون رحم تشکیل می شود و محل استقرار آن طوری است که به وسیله یک پایه به دیواره رحم متصل می شود. در شکل زیر ، فیبروئید پایه دار نیز نشان داده شده است.
فیبروم رحم در اکثر زنان و در حدود 70 الی 80 درصد موارد بدون علامت بوده و نشانه ظاهری خاصی ندارد و به همین دلیل هم ممکن است یک خانم اصلا متوجه وجود فیبروم در رحم خود نباشد و فقط زمانی که معاینات لگنی و سونوگرافی ناحیه تناسلی از خانم انجام گیرد متوجه وجود میوم ها شود ؛ اما بروز یک سری علائم و نشانه ها در بعضی از مواقع در خانم ها می تواند نشانه ای از وجود فیبروم رحمی باشد. علائم و نشانه هایی که احتمال وجود فیبروم رحمی را نشان می دهند عبارتند از:
دانشمندان هنوز علت و دلیل اصلی ایجاد و تشکیل فیبروم های رحمی را نمی دانند و احتمال می دهند که سطح بالای هورمون جنسی زنانه (استروژن) در بدن خانم ها از دلایل اصلی ایجاد و تشکیل فیبروز رحم باشد. ضمنا احتمال تاثیرگذاری عوامل ژنتیکی ، محیطی و هورمونی بر ایجاد شدن فیبروید رحمی وجود دارد.
هر چند که دلایل اصلی ایجاد فیبروم رحمی از نظر دانشمندان مشخص نیست اما به نظر می رسد علاوه بر مسائل ژنتیکی ، هورمونی ، محیطی و سطح بالای استروژن بدن زنان که به آن ها اشاره شد ، عوامل دیگری نیز در تشکیل فیبروم رحمی مؤثر باشند که عبارتند از:
در حال حاضر متداول ترین و بهترین روش تشخیص فیبروم رحم استفاده از سونوگرافی شکمی و سونوگرافی واژینال می باشد. علاوه بر سونوگرافی واژینال و شکمی ، از طریق روش های تشخیصی دیگر نظیر MRI و معاینه لگنی هم می توان به وجود فیبروم رحم پی برد.
بارداری و حاملگی یکی از فاکتورهای بسیار مهم در هنگام مواجهه با فیبروم رحم می باشد ؛ مخصوصا در زمان درمان فیبروم رحم یکی از فاکتورهایی که به طور اخص مد نظر قرار می گیرد مساله تمایل خانم به بارداری و حاملگی است. در زمان تصمیم به درمان فیبروم رحم بایستی حتما به مساله بارداری و حاملگی زن و تمایل او به این عمل توجه کرد. نوع درمان فیبروم رحم ارتباط تنگاتنگی با تمایل خانم به حامله شدن دارد و چنانچه خانم در سن باروری بوده یا تمایل به باردار شدن دارد ، بایستی از روش درمانی استفاده کرد که تا حد ممکن آسیبی به باردار شدن زن وارد نکند.
از طرف دیگر مساله مهمی دیگری که ارتباط فیبروم رحم به بارداری را سبب می شود ، چگونگی حالت فیبروم رحمی زن در دوران بارداری است. اگر خانمی با داشتن فیبروم رحم باردار شود به دلیل تغییرات هورمونی در این دوران ممکن است اندازه فیبروز رحم تحت تاثیر این تغییرات هورمونی قرار گرفته و بزرگ شود و حتی شاید به خونریزی و دردهای حاد شکمی منجر گردد و از این رو شاید لازم باشد که فیبروید رحمی در دوران بارداری کنترل گردد.
در بعضی از خانم هایی که فیبروم رحمی دارند این امکان وجود دارد که بارداری به شیوه طبیعی در این خانم ها قابل انجام نباشد و لازم باشد که از پیشرفت های پزشکی که در زمینه درمان ناباروری ابداع شده است جهت باردار شدن این خانم ها استفاده کرد.
نازائی مساله مهمی است که می تواند با فیبروم رحم در ارتباط باشد. البته باید توجه داشت که اکثر خانم هایی که دارای میوم رحم هستند مشکلی برای باردار شدن ندارند اما در موارد خیلی کم ممکن است فیبروز رحم به دلیل محل قرارگیری آن منجر به نازایی شود. به خانم هایی که خدای ناکرده احتمالا دچار این وضعیت هستند توصیه می گردد که درمان فیبروم رحم از طریق طب سنتی را در اولویت برنامه درمانی خود برای درمان نازائی و باردار شدن قرار دهند.
فیبروئید رحم در بعضی از موارد ممکن است منجر به سقط جنین شود. به همین منظور درمان این بیماری قبل از اقدام به بارداری و بچه دار شدن مهم است و بازهم تاکید می شود که درمان با طب سنتی را در اولویت قرار دهید تا شانس درمان فیبروئید رحمی بالا بوده و خطر سقط جنین پایین باشد.
در طب شیمیایی درمان فیبروم رحم به دو روش می تواند انجام شود که انتخاب هریک از این دو روش به عوامل مختلفی از جمله اندازه و محل قرارگیری فیبروم و نیز تمایل خانم برای باردار شدن بستگی دارد.
درمان فیبروم رحم در طب سنتی با روش درمان آن در طب شیمیایی فرق دارد. در طب سنتی بر اساس مزاج خانم و سایر روش های این طب به درمان فیبروم رحم اقدام می شود. به خانم هایی که از مشکل فیبروم رحم رنج می برند و علی الخصوص آن هایی که قصد باردار شدن دارند توصیه می شود حتما درمان با طب سنتی را در اولویت قرار دهند تا در صورت امکان فیبروم این خانم ها بدون استفاده از عمل جراحی یا داروهایی شیمیایی که ممکن است به نازائی هم منجر شود به شکل طبیعی درمان گردد. مشاوره با یک طبیب حاذق طب سنتی برای درمان فیبروم رحم توصیه می گردد.
امید است با استفاده از روش های صحیح درمانی بتوان مشکل زنانی را که با فیبروم رحم دست و پنجه نرم می کنند برطرف کرده و شاهد مادر شدن این زنان هم باشیم انشاء الله تعالی.
اشتراک گذاری در:
ارتباط ناهنجاری جنین با جهت آمیزش (۳ هفته قبل)
تاثیر زمان نزدیکی بر شادابی کودک (۷ ماه قبل)
نزدیکی کردن با شکم پر و کاهش هوش فرزند (۱۲ ماه قبل)
نزدیکی کردن در بعد از ظهر یا عصر (۱ سال قبل)
نزدیکی در روز برای باردار شدن (۱ سال قبل)
آیا انعقاد نطفه در روز اشکال ندارد (۱ سال قبل)
فاصله بین دو نزدیکی متوالی برای باردار شدن (۲ سال قبل)
راه و روش پیشگیری از تولد نوزاد ناهنجار (۲ سال قبل)
درمان کرونا در کودکان فقط در 48 ساعت (۲ سال قبل)
مهمترین عوامل مرتبط با نزدیکی کردن (۲ سال قبل)
تاثیر حالت زمان نزدیکی کردن بر کودک (۲ سال قبل)
فواید با وضو بودن در هنگام نزدیکی کردن (۲ سال قبل)
اهمیت برنامه ریزی برای نزدیکی کردن (۲ سال قبل)
کاهش عوارض بارداری با رژیم غذایی سالم (۲ سال قبل)
فاصله بین دو نزدیکی برای بارداری (۲ سال قبل)
رمضان بهترین ماه برای اقدام به بچه دار شدن (۲ سال قبل)
راهکارهایی برای درمان و رفع سردرد روزه دار (۲ سال قبل)
نزدیکی کردن در حالت پر بودن شکم (۲ سال قبل)
سریعترین نشانه بارداری (۱۱۲۵۹۱۲ بازدید)
نمایش وضعیت نزدیکی برای امروز و امشب (۹۴۹۷۱۶ بازدید)
برنامه محاسبه بهترین زمان نزدیکی در اسلام (۸۲۴۹۱۰ بازدید)
نزدیکی برای بارداری بعد از پریود (۷۹۴۱۹۳ بازدید)
شب ها و روزهای مناسب آمیزش در اسلام (۶۰۸۳۲۶ بازدید)
آزمایش اسپرم با آب در منزل (۶۰۷۸۶۹ بازدید)
چند بار نزدیکی برای باردار شدن و حاملگی لازم است (۴۷۸۳۵۷ بازدید)
روش صحیح استفاده از واجبی و نوره (۴۶۸۷۶۹ بازدید)
چگونه به سرعت و زود باردار شویم (۴۱۰۱۰۴ بازدید)
بعد از نزدیکی برای بارداری چه کنیم (۳۹۱۴۷۱ بازدید)
مصرف عرق کاسنی در بارداری و حاملگی (۳۵۸۳۹۱ بازدید)
عفونت بارداری و درمان طبیعی آن (۳۵۴۱۱۵ بازدید)
بهترین حالت نزدیکی برای بارداری و حاملگی (۳۵۰۵۸۰ بازدید)
درمان سنتی عفونت چشم نوزادان (۳۰۷۸۱۳ بازدید)
زمان های نامناسب برای نزدیکی و انعقاد نطفه (۳۰۰۸۹۸ بازدید)
درمان گوش درد نوزادان به روش سنتی (۲۹۶۸۸۵ بازدید)
اول ، وسط و آخر ماه قمری (۲۴۹۸۵۱ بازدید)
تاثیر رازیانه بر باردار شدن (۲۴۳۲۰۷ بازدید)
تاثیر زمان نزدیکی بر جنسیت جنین (۲۴۰۱۱۱ بازدید)
بارداری و حاملگی با یک بار رابطه نزدیکی و دخول (۲۳۶۲۹۹ بازدید)
به زنان باردارتان كُندر دهيد چرا كه بر خرد (عقل) كودك مى افزايد.
رسول گرامی اسلام حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم)
ذکر روز یکشنبه
یا ذالجلال و الاکرام (۱۰۰ مرتبه)
یکشنبه
۲۱ / ۳ / ۱۴۰۲
۲۲ ذيقعده ۱۴۴۴
ماه قمری ۳۰ روزه
۳۰ : ۱۰ : ۰۳
فصل بهار
اوقات شرعی به وقت تهران
اذان صبح: ۰۳:۰۲
طلوع خورشید: ۰۴:۴۸
اذان ظهر: ۱۲:۰۴
اذان عصر: ۱۵:۵۳
غروب خورشید: ۱۹:۲۰
اذان مغرب: ۱۹:۴۱
وقت عشاء: ۲۰:۴۰
نیمه شب شرعی: ۲۳:۱۱