آرامش بارداری و تاثیر آن بر جنین


بسم الله الرحمن الرحیم

 

آیا می دانید آرامش بارداری یکی از مسائل مهم در ارتباط با حاملگی و بچه دار شدن است؟ آرامش در بارداری ، مقوله بسیار مهمی است که تاثیرات زیادی بر روند بارداری زن و همچنین بر روی جنین دارد. در این مطلب قصد داریم تا در مورد آرامش دوران بارداری و تاثیر آن بر جنین بحث کنیم و خوانندگان محترم سایت بارداری 2 زندگی را با نکاتی در این خصوص آشنا کنیم.

داشتن حس آرامش و بدون استرس نه تنها در دوران بارداری بلکه در کل طول زندگی یک فرد ، مساله بسیار مهمی محسوب می شود. امنیت و آرامش آنقدر مهم و حیاتی است که به فرموده پیامبر بزرگوار اسلام حضرت محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله و سلم) ، یکی از دو نعمت مجهول شمرده شده است (نعمتان مجهولتان الصحه و الامان). اما این آرامش و امنیت در برخی زمان های حیات بشر ، بیشتر خود را نشان می دهد. یکی از این زمان ها ، دوران بارداری و حاملگی زنان است.

دوران بارداری یکی از زمان هایی است که نقش بسیار مهمی در زندگی زنان دارد و تمام حالات و افعال زن در این زمان ، به طور مستقیم و غیر مستقیم بر روی جنین هم تاثیر دارد. شاید چنین تصور شود که چون جنین از بدن مادر تغذیه می کند ، فقط غذای مادر و اموراتی که صرفا به شرایط مادی بستگی دارند در جنین تاثیر گذار است ؛ اما در واقع ، چنین تصوری اشتباه است. تمام افعال و رفتار مادی و معنوی مادر ، هر دو بر روی جنین تاثیر دارد.

البته تصور دیگر ممکن است این باشد که افعال مادی مادر ، بر روی افعال مادی جنین و افعال معنوی مادر هم بر روی افعال معنوی جنین تاثیر گذار هستند. بایستی یادآوری شود که چنین برداشتی هم ، صحیح نیست. اصولا چون انسان از دو بعد مادی و معنوی تشکیل شده است و این دو بعد ، متقابلا بر همدیگر تاثیر می گذارند پس بنابر این می توان نتیجه گرفت که افعال مادی مادر مثل تغذیه ، هم بر افعال مادی و هم بر افعال معنوی جنین تاثیر گذار است. در مورد افعال معنوی مادر باردار هم ، همین رابطه وجود دارد ؛ یعنی افعال معنوی مادر به نوبه خود ، هم بر افعال مادی و هم بر افعال معنوی جنین تاثیر می گذارد.

اجازه دهید با یک مثال ساده ، این موضوع را بررسی کنیم. به عنوان مثال ، تغذیه یک مادر باردار را در نظر بگیرید. همانطور که می دانیم ، تغذیه مادر حامله اثر مستقیمی بر تغذیه جنین و رشد و نمو او دارد. هر چقدر که یک مادر آبستن از تغذیه و مواد غذایی بهتری استفاده کند ، به همان میزان  رشد و نمو جنین هم بهتر خواهد بود. اما آیا تغذیه مادر صرفا بر روی رشد جسمی و ظاهری جنین مؤثر است؟ پاسخ این پرسش ، منفی است. تغذیه مادر باردار نه تنها مستقیما بر رشد جسمی و مادی جنین تاثیر می گذارد بلکه بر خلق و خو و حالات معنوی جنین هم تاثیر گذار است. به همین دلیل است که اگر می خواهیم فرزندان سالم و صالح داشته باشیم ، توصیه شده است که غذای مادر باید سالم و حلال باشد. هر گونه غذای ناسالم (چه از نظر مادی و چه از نظر معنوی) تاثیر منفی بر سلامت جسمی و روحی جنین دارد.

معمولا ما عادت کرده ایم که تاثیرات مادی را زودتر و بهتر از تاثیرات معنوی ببینیم. تاثیرات معنوی یک عمل ممکن است برای ما قابل لمس نباشد اما باید دانست که وجود دارند. تاثیرات معنوی ممکن است سال های زیادی زمان برد تا خود را بروز دهد. مثلا هنگام تولد یک بچه ، اگر خدای ناکرده آن بچه دارای مشکلات جسمی مشخصی باشد به سادگی قابل مشاهده است اما مشکلات روحی و روانی ، این طور نیستند. مثلا آیا ما می توانیم در بدو تولد یک بچه بگوییم که این کودک ، عاقبت به خیر خواهد شد یا نه؟ مسلما ما چنین دیدی نداریم و پس از گذشت سال ها ، این موضوع مشخص می شود.

حالا برگردیم به موضوع آرامش بارداری و ببینیم که داشتن آرامش در دوران بارداری چه تاثیری بر روی جنین دارد و متقابلا نداشتن آرامش و وجود استرس و اضطراب در یک زن باردار چه عواقبی می تواند برای جنین داشته باشد.

بسیار واضح و مبرهن است که مادرانی که در طول دوران بارداری از آرامش خوبی برخوردار بوده و دچار استرس کمتری بشوند ، می توانند فرزندان سالم تر از نظر روحی و روانی به دنیا بیاورند. اما وجود آرامش حاملگی فقط بر روی اخلاقیات جنین تاثیر ندارد بلکه بر روی رشد مادی و جسمی او نیز بسیار اثر دارد. علت این امر آن است که وقتی یک زن باردار در شرایط آرامش و بدون استرس ، دوران بارداری خود را سپری می کند ، تمام حرکات مادی و تغذیه ای او در حالت طبیعی و نرمال قرار دارند و جنین هم می تواند مواد مورد نیاز خود را به راحتی جذب کرده و به امر الهی ، رشد کند. اما در مقابل ، نداشتن آرامش در دوران بارداری سبب ایجاد مشکلاتی در روند تغذیه صحیح جنین می شود. اگر تغذیه جنین به هر دلیلی دچار مشکلاتی بشود ، این موضوع می تواند بر روی رشد و نمو او تاثیر منفی بگذارد. حتی گاهی اوقات وجود استرس در مادران باردار ممکن است باعث زایمان زودرس هم بشود. گاهی هم ممکن است وجود استرس و اضطراب در زن حامله ، امکان زایمان طبیعی را از بین ببرد و منجر به زایمان سزارین بشود.

عوامل مختلفی ممکن است باعث به هم خوردن آرامش مادران باردار بشود. اما عوامل مهمی که موجب ایجاد آرامش در یک مادر باردار می شوند کدامند؟ در مطلب عوامل مهم آرامش در دوران بارداری به این موضوع اشاره شده است. در کنار عوامل گوناگونی که موجب ایجاد آرامش بارداری می شوند ، یک عامل بسیار مهم ، زمان نزدیکی کردن برای بارداری و بچه دار شدن است. بسیاری از مشکلاتی که برای جنین به وجود می آید از اقدام به نزدیکی کردن در زمان های نامناسب نشأت می گیرد. زمان نزدیکی کردن (علی الخصوص برای اقدام به بچه دار شدن) بسیار مهم است. وقتی که عمل مقاربت در یک زمان نامناسب انجام شود و نطفه ای منعقد شود ، فکر اینکه این عمل می تواند مشکلاتی را در جنین ایجاد کند می تواند باعث ایجاد اضطراب  و سلب آرامش مادر باردار شود. بارداری ناخواسته هم یکی از مشکلاتی است که زمان نامناسب نزدیکی در نحوه مواجهه با آن نقش اساسی دارد. از این رو زن و مرد سعی کنند در کنار عوامل مؤثری که موجب ایجاد آرامش در بارداری می شوند ، به مساله زمان مناسب نزدیکی کردن هم دقت کنند. برای راحتی کار می توانید از برنامه محاسبه بهترین زمان نزدیکی در اسلام استفاده نمایید.

در پایان باید توجه داشت که همه عواملی که ذکر شد ، در گرو اراده الهی است و اگر اراده خدا بر چیزی قرار نگیرد ، آن اتفاق حادث نخواهد شد. ضمنا از آن جایی که مطابق فرموده خدای بزرگ در قرآن مجید ، فقط یاد خدا باعث آرامش دل هاست از این رو زنان باردار سعی کنند در کنار تلاش های مفیدی که انجام می دهند از یاد خدا و ذکر او نیز غافل نشوند تا انشاء الله دوران بارداری خود را به سلامت و در آرامش ، سپری کرده و فرزند (فرزندان) سالمی هم به دنیا بیاورند.

 

اشتراک گذاری در:

آخرین مطالب

تاثیر زمان و مکان نزدیکی کردن بر جنین (۵ ماه قبل)

عید فطر چند روز است (۸ ماه قبل)

علت قاعدگی بعد از اقدام به بارداری (۱ سال قبل)

روز پنجشنبه چه زمانی است (۱ سال قبل)

نزدیکی در زمان قاعدگی حرام است (۱ سال قبل)

ارتباط ناهنجاری جنین با جهت آمیزش (۲ سال قبل)

تاثیر زمان نزدیکی بر شادابی کودک (۲ سال قبل)

نزدیکی کردن با شکم پر و کاهش هوش فرزند (۲ سال قبل)

نزدیکی کردن در بعد از ظهر یا عصر (۳ سال قبل)

نزدیکی در روز برای باردار شدن (۳ سال قبل)

آیا انعقاد نطفه در روز اشکال ندارد (۳ سال قبل)

فاصله بین دو نزدیکی متوالی برای باردار شدن (۳ سال قبل)

راه و روش پیشگیری از تولد نوزاد ناهنجار (۳ سال قبل)

درمان کرونا در کودکان فقط در 48 ساعت (۳ سال قبل)

مهمترین عوامل مرتبط با نزدیکی کردن (۳ سال قبل)

تاثیر حالت زمان نزدیکی کردن بر کودک (۳ سال قبل)

فواید با وضو بودن در هنگام نزدیکی کردن (۳ سال قبل)

اهمیت برنامه ریزی برای نزدیکی کردن (۳ سال قبل)

کاهش عوارض بارداری با رژیم غذایی سالم (۳ سال قبل)

فاصله بین دو نزدیکی برای بارداری (۴ سال قبل)

مطالب پربازدید

سریعترین نشانه بارداری (۱۱۶۷۳۶۵ بازدید)

نمایش وضعیت نزدیکی برای امروز و امشب (۱۱۲۹۹۱۱ بازدید)

برنامه محاسبه بهترین زمان نزدیکی در اسلام (۹۲۶۱۲۸ بازدید)

نزدیکی برای بارداری بعد از پریود (۷۹۹۹۵۹ بازدید)

شب ها و روزهای مناسب آمیزش در اسلام (۶۴۷۸۹۹ بازدید)

آزمایش اسپرم با آب در منزل (۶۴۴۶۵۴ بازدید)

روش صحیح استفاده از واجبی و نوره (۵۱۳۴۴۸ بازدید)

چند بار نزدیکی برای باردار شدن و حاملگی لازم است (۴۸۷۷۴۶ بازدید)

چگونه به سرعت و زود باردار شویم (۴۱۶۰۰۶ بازدید)

بعد از نزدیکی برای بارداری چه کنیم (۴۰۳۹۴۷ بازدید)

مصرف عرق کاسنی در بارداری و حاملگی (۳۶۱۸۲۳ بازدید)

بهترین حالت نزدیکی برای بارداری و حاملگی (۳۵۹۲۹۹ بازدید)

عفونت بارداری و درمان طبیعی آن (۳۵۶۹۰۴ بازدید)

زمان های نامناسب برای نزدیکی و انعقاد نطفه (۳۴۹۲۸۶ بازدید)

درمان سنتی عفونت چشم نوزادان (۳۱۷۸۸۱ بازدید)

اول ، وسط و آخر ماه قمری (۳۰۷۷۷۳ بازدید)

درمان گوش درد نوزادان به روش سنتی (۳۰۱۴۲۲ بازدید)

وقت زوال خورشید چه زمان و ساعتی است (۲۷۵۹۳۸ بازدید)

تاثیر زمان نزدیکی بر جنسیت جنین (۲۴۸۸۹۳ بازدید)

تاثیر رازیانه بر باردار شدن (۲۴۶۹۳۳ بازدید)

احادیث بارداری

به زنان باردارتان بِهْ بدهيد ؛ چرا كه اخلاق فرزندانتان را نيكو مى گرداند.

پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم)

ذکر روزهای هفته

ذکر روز دوشنبه

یا قاضی الحاجات (۱۰۰ مرتبه)

امروز

دوشنبه

۱۲ / ۹ / ۱۴۰۳

۳۰ جمادی الاول ۱۴۴۶

ماه قمری ۳۰ روزه

۴۴ : ۵۳ : ۱۳

فصل پاییز

اوقات شرعی به وقت تهران

انتخاب محل دیگر

اذان صبح: ۰۵:۲۸

طلوع خورشید: ۰۶:۵۷

اذان ظهر: ۱۱:۵۴

اذان عصر: ۱۴:۳۲

غروب خورشید: ۱۶:۵۱

اذان مغرب: ۱۷:۱۱

وقت عشاء: ۱۸:۰۱

نیمه شب شرعی: ۲۳:۰۹

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب و محتوای سایت 2 زندگی چیست؟



مشاهده نظرات