کاهش عوارض بارداری با رژیم غذایی سالم


بسم الله الرحمن الرحیم

 

کاهش عوارض بارداری با رژیم غذایی سالم

رژیم غذایی سالم پیش از بارداری و حتی در ماه های اولیه بارداری چه نقشی در کاهش عوارض دوران بارداری دارد؟ رژیم غذایی قبل از حاملگی سالم چه تاثیری در سلامت دوران بارداری و پیشگیری از عوارض دوران حاملگی مثل فشار خون بالا یا سقط جنین دارد؟ آیا با یک رژیم غذایی سالم که از چند ماه قبل از بارداری اتخاذ می شود می توان بر مشکلات دوران حاملگی نظیر فشار خون بالا ، دیابت بارداری ، پره اکلامپسی یا حتی خطر سقط جنین فائق آمد؟ قصد داریم تا در این مقاله به بررسی اثرات تغذیه سالم پیش از بارداری و ماه های اولیه حاملگی بر سلامت بارداری و کاهش عوارض این دوران علی الخصوص ، فشار خون بارداری ، دیابت بارداری و عوارض مشابه پرداخته و خوانندگان محترم سایت بارداری و حاملگی 2 زندگی را با نکات مفید در این زمینه آشنا کنیم.

 

نقش رژیم غذایی سالم در زندگی بشر

بی شک یک رژیم غذایی سالم تاثیرات مثبت فراوانی در زندگی انسان دارد. امروزه ثابت شده است که برخی از بیماری ها و مشکلات جسمی انسان ها از تغذیه ناسالم ناشی می شوند. به عنوان مثال ، مواد غذایی حاوی کلسترول بد بالا تاثیر مخربی بر سلامت سیستم قلبی عروقی انسان دارند و حتی می توانند باعث سکته های قلبی و مغزی شوند. نقش تغذیه برای مادران باردار از اهمیت دو چندانی برخوردار می باشد چرا که در مساله بارداری و حاملگی ، فقط سلامتی زن باردار مطرح نیست بلکه سلامتی جنین و حتی طی سالم فرآیند بارداری هم بایستی مد نظر قرار بگیرند.

 

تاثیر رژیم غذایی سالم در کاهش عوارض بارداری

مسلم است که وقتی یک خانم وارد دوران بارداری می شود ، شرایط جسمی او در کنار شرایط روحی او باید در وضعیت مساعدی باشد. برای آماده سازی شرایط جسمی یک زن جهت ورود به دوران حاملگی ، تغذیه از نقش بسیار پر اهمیتی برخوردار است. با اتخاذ یک رژیم تغذیه مناسب نه تنها می توان جلوی عوارض احتمالی را گرفت بلکه حتی می توان شرایط جسمی زن را نیز بهبود بخشید.

به عنوان مثال ، زنی که دچار غلظت خون می باشد اگر با این حالت وارد دوران آبستنی شود ، ممکن است دچار عوارضی نظیر فشار خون بالا و حتی خدای ناکرده سقط جنین بشود. در این شرایط می توان با محدود نمودن منابع غذایی افزایش دهنده غلظت خون نظیر شکر و ... و افزایش منابع غذایی کاهنده غلظت خون نظیر لیمو ترش ، به کاهش غلظت خون کمک کرد. پس ملاحظه می شود که با لحاظ نمودن یک رژیم غذایی مناسب و سالم قبل از حاملگی می توان عوامل ایجاد کننده یا تشدید کننده عوارض دوران بارداری را کنترل و محدود کرد و این کار نقش بسیار مهمی در کاهش مشکلات دوران بارداری دارد.

از آن جایی که شکل گیری جنین در ماه های اولیه بارداری انجام می شود ، اهمیت تغذیه سالم زنان در اوایل بارداری ، کمتر از اهمیت آن در دوران قبل از بارداری نیست ؛ به عبارت بهتر ، تغذیه سالم در ماه های اولیه حاملگی به اندازه تغذیه سالم قبل از اقدام به حاملگی ، دارای اهمیت می باشد.

 

پیش از بارداری از چه رژیم غذایی پیروی کنم؟

به احتمال زیاد این سؤال مطرح می شود که منظور از رژیم غذایی سالم چیست؟ این سؤال به طور خلاصه در این جا پاسخ داده می شود اما افرادی که مایل به دریافت رژیم غذایی سالم قبل از بارداری هستند می توانند به آموزش بارداری مراجعه کنند. در برنامه آموزش بارداری ، علاوه بر آموزش های لازم و ضروری در خصوص حاملگی ، یک رژیم غذایی پاک سازی بدن برای پیش از بارداری هم تنظیم شده است. اما به طور خلاصه باید گفت که منظور از رژیم غذایی سالم ، یک رژیم غذایی حاوی مواد طبیعی و عاری از مواد غذایی غیر طبیعی می باشد. به عنوان مثال ، یک رژیم غذایی سالم پیش از بارداری می تواند شامل مواد غذایی نظیر: گوشت گوسفندی ، سیر ، پیاز ، سبزی ، زیتون و روغن زیتون ، روغن زرد گاوی ، نان سبوسدار ، میوه های فصلی متنوع ، آب تصفیه شده و سالم ، نمک طبیعی ، عسل و سایر محصولات مشابه باشد ؛ همچنین یک رژیم غذایی سالم پیش از حاملگی لازم است که تا حد امکان ، عاری از مواد غذایی نظیر: گوشت مرغ و گاو ، نمک غیر طبیعی و ید دار ، نان سفید ، آب ناسالم ، روغن های مایع و جامد صنعتی ، مواد غذایی تراریخته ، آبلیو های کارخانه ای و به طور کل ، مواد غذایی کارخانه ای باشد.

هر اندازه که بتوان از شیوه غذایی سالم در قبل از بارداری و همچنین در اوایل دوران بارداری پیروی کرد به همان اندازه در سلامت بارداری و کاهش عوارض دوران بارداری تاثیر دارد و علاوه بر این ها نقش مهمی در سلامتی جنین دارد. البته فراموش نشود که در کنار رعایت تغذیه ، به حلال بودن آن هم توجه فراوان شود چرا که غذای حرام و شبهه ناک تاثیرات مخربی بر جنین خواهد گذاشت.

 

نقش تغذیه سالم در کاهش استفاده از مکمل ها

استفاده از مکمل ها یکی از مسائلی است که گاهی خانم های باردار با آن مواجه می شوند. زنان امروزی به دلیل سبک زندگی و تغذیه غلط ، دچار کمبودهایی مثل فقر آهن هستند. برای رفع این مشکلات به جای پرداختن به اصلاح سبک زندگی و اصلاح تغذیه ، معمولا تشویق به استفاده از مکمل های مختلف می شود.

یکی از مکمل هایی که توسط پزشکان به زنان باردار قبل از اقدام به بارداری توصیه می شود ، استفاده از مکمل آهن و اسید فولیک می باشد. در موارد ضروری و اورژانسی شاید استفاده از مکمل ها ایده مناسبی باشد اما در حالت کلی ، مصرف مکمل ها یک تفکر و ایده صحیحی نیست. با اصلاح سبک زندگی و اصلاح تغذیه می توان از بسیاری از مشکلات جسمی و بیماری های مختلف پیشگیری کرد تا نیازی به استفاده از مکمل ها نباشد.

به عنوان یک نمونه ، استفاده از آب آهن یک روش طبیعی و سالم جهت رفع مشکل فقر آهن می باشد و خانم هایی که قصد بارداری دارند با مصرف آن در کنار تغذیه مناسب و سالم ،  به راحتی می توانند فقر آهن خود را جبران کنند تا نیاز به قرص های آهن و اسید فولیک نباشد. طبق گفته محققین ، قرص آهن سبب مشکلاتی نظیر بیش فعالی کودکان می شود و با جایگزین کردن آب آهن به جای قرص آهن به راحتی می توان از این ناهنجاری ها پیشگیری کرد.

 

کلام پایانی

تغذیه صحیح و سالم زنان ، هم قبل از بارداری و هم در دوران بارداری و علی الخصوص ، ماه های اولیه بارداری می تواند موجب کاهش عوارض بارداری نظیر فشار خون بارداری ، دیابت بارداری و ... شود. علاوه بر این ، تغذیه سالم و صحیح می تواند سبب کاهش یا محدود نمودن استفاده از مکمل هایی نظیر قرص آهن شود که از این طریق هم باعث جلوگیری از ناهنجاری های مختلف جنین می شود. خانم های محترم سعی کنند با پیروی از سبک زندگی سالم و به کارگیری رژیم غذایی سالم و حلال ، هم از عوارض دوران بارداری و هم از ناهنجاری های جنینی پیشگیری کنند و انشاء الله به فضل الهی ، با تن و روان سالم وارد دوران حاملگی شده ، این دوران را با موفقیت سپری کرده و با زایمان راحت و آسان ، فرزندان صالح و سالمی را هم به دنیا بیاورند.

 

اشتراک گذاری در:

آخرین مطالب

تاثیر زمان و مکان نزدیکی کردن بر جنین (۴ هفته قبل)

عید فطر چند روز است (۳ ماه قبل)

علت قاعدگی بعد از اقدام به بارداری (۹ ماه قبل)

روز پنجشنبه چه زمانی است (۱۰ ماه قبل)

نزدیکی در زمان قاعدگی حرام است (۱۰ ماه قبل)

ارتباط ناهنجاری جنین با جهت آمیزش (۱ سال قبل)

تاثیر زمان نزدیکی بر شادابی کودک (۲ سال قبل)

نزدیکی کردن با شکم پر و کاهش هوش فرزند (۲ سال قبل)

نزدیکی کردن در بعد از ظهر یا عصر (۲ سال قبل)

نزدیکی در روز برای باردار شدن (۳ سال قبل)

آیا انعقاد نطفه در روز اشکال ندارد (۳ سال قبل)

فاصله بین دو نزدیکی متوالی برای باردار شدن (۳ سال قبل)

راه و روش پیشگیری از تولد نوزاد ناهنجار (۳ سال قبل)

درمان کرونا در کودکان فقط در 48 ساعت (۳ سال قبل)

مهمترین عوامل مرتبط با نزدیکی کردن (۳ سال قبل)

تاثیر حالت زمان نزدیکی کردن بر کودک (۳ سال قبل)

فواید با وضو بودن در هنگام نزدیکی کردن (۳ سال قبل)

اهمیت برنامه ریزی برای نزدیکی کردن (۳ سال قبل)

کاهش عوارض بارداری با رژیم غذایی سالم (۳ سال قبل)

فاصله بین دو نزدیکی برای بارداری (۳ سال قبل)

مطالب پربازدید

سریعترین نشانه بارداری (۱۱۶۳۱۱۳ بازدید)

نمایش وضعیت نزدیکی برای امروز و امشب (۱۰۹۱۰۴۷ بازدید)

برنامه محاسبه بهترین زمان نزدیکی در اسلام (۹۰۵۲۰۰ بازدید)

نزدیکی برای بارداری بعد از پریود (۷۹۸۸۳۵ بازدید)

آزمایش اسپرم با آب در منزل (۶۳۷۳۲۹ بازدید)

شب ها و روزهای مناسب آمیزش در اسلام (۶۳۶۹۵۷ بازدید)

روش صحیح استفاده از واجبی و نوره (۵۰۲۴۷۹ بازدید)

چند بار نزدیکی برای باردار شدن و حاملگی لازم است (۴۸۵۹۶۷ بازدید)

چگونه به سرعت و زود باردار شویم (۴۱۴۹۱۲ بازدید)

بعد از نزدیکی برای بارداری چه کنیم (۴۰۱۴۷۹ بازدید)

مصرف عرق کاسنی در بارداری و حاملگی (۳۶۱۲۳۶ بازدید)

بهترین حالت نزدیکی برای بارداری و حاملگی (۳۵۷۸۶۸ بازدید)

عفونت بارداری و درمان طبیعی آن (۳۵۶۲۴۹ بازدید)

زمان های نامناسب برای نزدیکی و انعقاد نطفه (۳۳۱۳۳۶ بازدید)

درمان سنتی عفونت چشم نوزادان (۳۱۶۷۴۱ بازدید)

درمان گوش درد نوزادان به روش سنتی (۳۰۰۵۸۰ بازدید)

اول ، وسط و آخر ماه قمری (۲۹۴۲۲۵ بازدید)

وقت زوال خورشید چه زمان و ساعتی است (۲۶۷۰۰۸ بازدید)

تاثیر زمان نزدیکی بر جنسیت جنین (۲۴۶۸۴۵ بازدید)

تاثیر رازیانه بر باردار شدن (۲۴۶۱۴۷ بازدید)

احادیث بارداری

به زن در ماهى كه زايمان كرده خرما بدهيد؛ چرا كه فرزند او بردبار و پاك مى شود.

پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم)

ذکر روزهای هفته

ذکر روز شنبه

یا رب العالمین (۱۰۰ مرتبه)

امروز

شنبه

۶ / ۵ / ۱۴۰۳

۲۱ محرم ۱۴۴۶

ماه قمری ۳۰ روزه

۵۵ : ۵۰ : ۱۲

فصل تابستان

اوقات شرعی به وقت تهران

انتخاب محل دیگر

اذان صبح: ۰۳:۳۰

طلوع خورشید: ۰۵:۰۹

اذان ظهر: ۱۲:۱۱

اذان عصر: ۱۵:۵۸

غروب خورشید: ۱۹:۱۳

اذان مغرب: ۱۹:۳۳

وقت عشاء: ۲۰:۲۸

نیمه شب شرعی: ۲۳:۲۱

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب و محتوای سایت 2 زندگی چیست؟



مشاهده نظرات