تاثیر تغذیه مادر بر دل درد نوزاد


بسم الله الرحمن الرحیم

 

دل درد نوزاد - تاثیر تغذیه مادردل درد نوزاد. دل پیچه نوزاد. تاثیر تغذیه مادر بر دل درد و دل پیچه نوزاد. نقش تغذیه مادر شیرده بر دل درد نوزاد چیست؟ آیا نوع تغذیه مادر در دوران شیردهی تاثیری بر دل درد نوزاد دارد؟ چگونه می توان با اصلاح تغذیه مادر ، دل درد و دل پیچه نوزاد را کاهش داد و رفع کرد؟

یکی از مسائل مهمی که پس از تولد نوزاد برای پدر و مادر ها می تواند پیش بیاید ، مساله دل درد و دل پیچه نوزاد می باشد. دل درد نوزاد هم می تواند سبب ناراحتی خود نوزاد بشود و هم به سبب گریه زیاد نوزاد ، سبب ناراحتی و عدم آسایش پدر و مادرها بشود. از این رو رعایت مسائلی که بتواند سبب پیشگیری از دل درد و شکم درد نوزاد شده و یا حتی بتواند منجر به رفع آن شود یکی از مهمترین اقدامات برای پدر و مادرها محسوب می گردد.

دل پیچه و دل درد نوزاد علل مختلفی می تواند داشته باشد که یکی از مهمترین علل آن ، مساله تغذیه مادر در دوران شیردهی می باشد. تغذیه مادر شیرده بسیار بر روی نوزاد تاثیر دارد و اصلاح تغذیه زن شیرده می تواند یکی از گام های اساسی در جلوگیری و رفع دل درد نوزاد باشد. از آنجایی که بین تغذیه مادر و نوزاد در دوران شیردهی ارتباط تنگاتنگی وجود دارد ، آثار هرگونه اختلال در تغذیه مادر بلافاصله در بدن نوزاد ظاهر می شود. از این رو مادران شیرده بایستی دقت زیادی بر تغذیه خود داشته باشند.

یکی از مسائل مهمی که در مواجهه با دل پیچه نوزاد بایستی مد نظر قرار گیرد ، نوع و کیفیت تغذیه مادر شیرده می باشد. شاید برخی از مادران شیرده فکر کنند که فقط با رعایت سلامت تغذیه می توانند از دل درد و شکم درد نوزاد جلوگیری کنند. لازم است خدمت این مادران عزیز عرض شود که هر چند سلامتی تغذیه مادر در زمان شیردهی یکی از اصول مهم به شمار می رود که نقش ارزنده ای در سلامتی نوزاد دارد اما این همه مساله نیست. واقعیت امر آن است که نوع و مزاج غذای مادر شیرده در کنار سلامتی آن از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.

در این مطلب مواردی خدمت زنان محترم شیرده عرض می گردد که با رعایت آن ها می توانند نقش بزرگی در پیشگیری و یا رفع دل درد و دل پیچه نوزاد داشته باشند. لازم به ذکر است که این مساله برای مادران شیرده بیان می گردد و مادران عزیزی که به هر دلیل از نعمت شیردهی به نوزاد خود بهره مند نیستند مد نظر این مطلب نمی باشند و این گروه از مادران در صورت مواجهه با دل درد نوزاد دلبندشان لازم است مسائل دیگری را اتخاذ نمایند.

اشاره به این مطلب لازم است که شیر مادر تنها غذای اصلی نوزاد در ماه های اول پس از تولد می باشد و همین امر اهمیت اصلاح تغذیه مادر شیرده را چندین برابر می کند. همانطور که شاید شما نیز اطلاع داشته باشید ، مزاج شیر ، سرد است و تغذیه مداوم نوزاد با شیر دارای مزاج سرد سبب ناراحتی شکم و در نتیجه باعث دل درد و دل پیچه او می شود. این موضوع حتی در آدم بزرگ ها نیز صادق است و مصرف زیاد سردیجات سبب ناراحتی شکم در بزرگسالان هم می گردد. از این رو ، اصلاح مزاج شیر مادر و متعادل کردن مزاج آن ، بهترین راهکار برای پیشگیری و رفع دل درد نوزاد خواهد بود. اما چگونه می توان مزاج شیر مادر را معتدل کرد؟

راه حل این کار بسیار ساده است (البته این کار به اراده مادران محترم هم بستگی دارد و شاید برای برخی از مادران عزیز ، ترک بعضی از مواد غذایی کار راحتی نباشد!). راه حل این کار ، کاستن از مواد غذایی با طبع سرد و افزایش مواد غذایی با طبع گرم می باشد. به عنوان یک مثال ، مادران شیردهی که علاقه زیادی به نوشیدن چای دارند توجه نمایند که چای دارای طبع سرد می باشد و مصرف زیاد چای می تواند منجر به شکم درد نوزاد بشود. از این رو این مادران محترم از یک طرف می توانند مصرف چای را کاهش دهند و از طرفی از یک ماده غذایی با طبع گرم در کنار چای که ضرری هم برای نوزاد نداشته باشد استفاده کنند. یکی از بهترین مواد دارای طبیعت گرم که مادران شیرده می توانند همراه چای از آن استفاده کنند ، نعناع می باشد. نعناع می تواند طبیعت سرد چای را متعادل کند و همچنین تاثیر مثبتی هم بر نوزاد دارد. مثلا می توان هنگام خوردن چای ، کمی عرق نعناع به آن اضافه کرد.

مثال های زیادی را می توان در این زمینه زد که خود مادران شیرده به تجربه می توانند بسیاری از راه حل ها را به کار ببندند. پس مادران شیرده از یک طرف سعی کنند مصرف سردیجات مثل چای را کاهش دهند و از طرف دیگر ، سردیجات را همراه با یک گرمی در کنار آن مصرف کنند و به اصطلاح ، هر ماده غذایی را با مصلح (اصلاح کننده) آن مصرف کنند. مثلا گل سرخ (گل محمدی) می تواند مصلح ماست باشد یعنی بهتر است ماست را مثلا با کمی گل سرخ میل نمود.

علاوه بر سردی ، مساله مهم دیگری که می تواند موجب دل پیچه نوزاد شود ، نفخ است. استفاده از مواد غذایی نفاخ توسط مادر شیرده می تواند باعث دل درد و دل پیچه نوزادان بشود. پس چاره کار چیست؟ آیا مادران شیرده نبایستی اصلا از مواد غذایی نفاخ مثل نخود استفاده کنند؟

این مشکل هم راه حل خودش را دارد و با تدابیری که در این جا ذکر می شود ، این مشکل را هم می توان تا حد زیادی حل کرد. اولین مرحله آن است که مصرف مواد غذایی نفاخ مثل نخود و لوبیا را کمی محدود کرد ؛ مرحله دوم آن است که موادغذایی نفاخ مثل نخود و لوبیا را قبل از پختن به مدت چند ساعت در آب قرار داد تا خاصیت نفخ کنندگی آن ها کاهش یابد و مرحله سوم هم آن است که در پختن غذاهای نفاخ از مواد ضد نفخ مثل زیره استفاده کرد. با رعایت این مسائل می توان جلوی نفخ شکم و دل درد نوزاد را تا حد زیادی گرفت.

خلاصه مطلب آن است که مادران شیرده سعی نمایند اولا مصرف مواد غذایی دارای طبعیت سرد مثل خیار و چای و همچنین مواد غذایی نفاخ مثل نخود و لوبیا را محدود کنند و ثانیا این دو گروه از مواد غذایی را همراه با مصلح مناسب آن ها مصرف نمایند. مصلح مناسب برای مواد غذایی دارای طبیعت سرد ، استفاده از مواد غذایی با طبیعت گرم در کنار آن هاست. البته توجه داشته باشیم همانطور که ذکر شد ، باید از مصلح مناسب استفاده کرد و هر ماده غذایی دارای طبیعت گرم لزوما نمی تواند مصلح هر ماده غذایی دارای طبیعت سرد باشد! به عنوان مثال ، عسل یک ماده غذایی دارای طبیعت گرم است و ماست یک ماده غذایی دارای طبیعت سرد است. سوال این است که آیا عسل می تواند مصلح مناسبی برای ماست باشد؟ پاسخ ، منفی است و نه تنها عسل مصلح خوبی برای ماست نیست بلکه به شدت باید از مصرف عسل به همراه ماست خودداری شود. اما عسل می تواند مصلح خوبی برای شیر باشد و مصرف شیر به همراه عسل بسیار خوب است. پس در این زمینه باید دقت زیادی مبذول داشت و شاید لازم باشد که نظر یک متخصص طب سنتی را در این زمینه جویا شد.

مصلح مناسب مواد غذایی نفاخ هم ، استفاده از مواد غذایی ضد نفخ می باشد. مثلا مصلح مناسب هنگام پختن مواد غذایی نفاخ نظیر نخود و لوبیا ، استفاده از کمی زیره (ماده ضد نفخ) در ترکیب غذایی است.

با رعایت این تدابیر ، مادران شیرده می توانند شاهد کاهش و رفع دل درد و دل پیچه نوزاد خود باشند. البته همانطور که در اوایل مطلب جاری ذکر شد ، تغذیه مادر فقط یکی از علل دل درد و دل پیچه نوزاد است و علل دیگر را هم بایستی در کنار این علت مد نظر قرار داد.

 

اشتراک گذاری در:

آخرین مطالب

عید فطر چند روز است (۵ روز قبل)

علت قاعدگی بعد از اقدام به بارداری (۶ ماه قبل)

روز پنجشنبه چه زمانی است (۷ ماه قبل)

نزدیکی در زمان قاعدگی حرام است (۷ ماه قبل)

ارتباط ناهنجاری جنین با جهت آمیزش (۱۱ ماه قبل)

تاثیر زمان نزدیکی بر شادابی کودک (۱ سال قبل)

نزدیکی کردن با شکم پر و کاهش هوش فرزند (۲ سال قبل)

نزدیکی کردن در بعد از ظهر یا عصر (۲ سال قبل)

نزدیکی در روز برای باردار شدن (۲ سال قبل)

آیا انعقاد نطفه در روز اشکال ندارد (۲ سال قبل)

فاصله بین دو نزدیکی متوالی برای باردار شدن (۲ سال قبل)

راه و روش پیشگیری از تولد نوزاد ناهنجار (۲ سال قبل)

درمان کرونا در کودکان فقط در 48 ساعت (۳ سال قبل)

مهمترین عوامل مرتبط با نزدیکی کردن (۳ سال قبل)

تاثیر حالت زمان نزدیکی کردن بر کودک (۳ سال قبل)

فواید با وضو بودن در هنگام نزدیکی کردن (۳ سال قبل)

اهمیت برنامه ریزی برای نزدیکی کردن (۳ سال قبل)

کاهش عوارض بارداری با رژیم غذایی سالم (۳ سال قبل)

فاصله بین دو نزدیکی برای بارداری (۳ سال قبل)

رمضان بهترین ماه برای اقدام به بچه دار شدن (۳ سال قبل)

مطالب پربازدید

سریعترین نشانه بارداری (۱۱۶۰۱۰۲ بازدید)

نمایش وضعیت نزدیکی برای امروز و امشب (۱۰۶۱۱۰۶ بازدید)

برنامه محاسبه بهترین زمان نزدیکی در اسلام (۸۸۹۹۲۰ بازدید)

نزدیکی برای بارداری بعد از پریود (۷۹۸۱۳۲ بازدید)

شب ها و روزهای مناسب آمیزش در اسلام (۶۳۱۲۶۴ بازدید)

آزمایش اسپرم با آب در منزل (۶۲۸۵۰۷ بازدید)

روش صحیح استفاده از واجبی و نوره (۴۹۶۷۹۸ بازدید)

چند بار نزدیکی برای باردار شدن و حاملگی لازم است (۴۸۴۷۱۹ بازدید)

چگونه به سرعت و زود باردار شویم (۴۱۳۹۹۴ بازدید)

بعد از نزدیکی برای بارداری چه کنیم (۳۹۹۷۸۳ بازدید)

مصرف عرق کاسنی در بارداری و حاملگی (۳۶۰۵۷۹ بازدید)

بهترین حالت نزدیکی برای بارداری و حاملگی (۳۵۶۸۱۹ بازدید)

عفونت بارداری و درمان طبیعی آن (۳۵۵۷۶۳ بازدید)

زمان های نامناسب برای نزدیکی و انعقاد نطفه (۳۲۳۸۱۱ بازدید)

درمان سنتی عفونت چشم نوزادان (۳۱۵۵۹۵ بازدید)

درمان گوش درد نوزادان به روش سنتی (۲۹۹۹۴۶ بازدید)

اول ، وسط و آخر ماه قمری (۲۸۶۵۰۰ بازدید)

وقت زوال خورشید چه زمان و ساعتی است (۲۵۱۵۶۴ بازدید)

تاثیر زمان نزدیکی بر جنسیت جنین (۲۴۵۶۹۹ بازدید)

تاثیر رازیانه بر باردار شدن (۲۴۵۵۵۴ بازدید)

احادیث بارداری

به زنان باردار خود كُندر دهيد چرا كه كودك ، اگر در شكم مادر با كُندر تغذيه شود ، دلش استوار و عقلش افزون مى شود؛ اگر پسر باشد ، شجاع مى گردد و اگر دختر باشد سَرين او درشت شده و مورد علاقه شوهرش قرار مى گيرد.

پیامبر بزرگوار اسلام حضرت محمد مصطفی (ص)

ذکر روزهای هفته

ذکر روز پنجشنبه

لا اله الا الله الملک الحق المبین (۱۰۰ مرتبه)

امروز

پنجشنبه

۶ / ۲ / ۱۴۰۳

۱۶ شوال ۱۴۴۵

ماه قمری ۳۰ روزه

۴۲ : ۲۲ : ۲۱

فصل بهار

اوقات شرعی به وقت تهران

انتخاب محل دیگر

اذان صبح: ۰۳:۴۸

طلوع خورشید: ۰۵:۱۹

اذان ظهر: ۱۲:۰۲

اذان عصر: ۱۵:۴۶

غروب خورشید: ۱۸:۴۶

اذان مغرب: ۱۹:۰۵

وقت عشاء: ۱۹:۵۷

نیمه شب شرعی: ۲۳:۱۷

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب و محتوای سایت 2 زندگی چیست؟



مشاهده نظرات