بسم الله الرحمن الرحیم
آیا تا به حال با خود اندیشیده اید که کدام ساعت از شب برای آمیزش و نزدیکی مناسب است؟ آیا از مفاهیمی نظیر ساعات اولیه شب و ساعات پایانی شب اطلاع دارید؟ آیا از توصیه های ائمه معصومین (سلام الله علیها) در مورد ساعات مناسب جماع در شب اطلاع دارید؟ آیا می دانید بعضی از بیماری ها نظیر نقرس یا فتق و ... ارتباط با نزدیکی در ساعات نامناسب در شب دارند؟ آیا از مفهوم شب کاملا آگاه هستید؟ آیا می دانید مفهوم شب که ما در اینجا از آن صحبت می کنیم با آنچه اصطلاحا در محاورات روزمره خود استفاده می کنیم متفاوت است؟ آیا اطلاع دارید که انتخاب ساعت مناسب آمیزش و نزدیکی در شب چه تاثیرات مثبتی بر روی جنین می تواند داشته باشد و انتخاب ساعات نامناسب نزدیکی چه تاثیرات منفی می تواند بر روی فرزند آینده شما داشته باشد؟ آیا می دانید رعایت ساعت مناسب آمیزش و نزدیکی فقط مختص زمان های اقدام به بچه دار شدن نیست و بهتر است همیشه رعایت شود؟ در این مطلب قصد داریم در مورد ساعات مناسب آمیزش و نزدیکی در شب بحث کنیم و توضیح دهیم که برای حفظ سلامتی خود و فرزندان آینده خود کدام ساعات از شب را به نزدیکی و جماع اختصاص دهیم.
ابتدا لازم است تا درک درست و صحیحی از مفهوم شب داشته باشیم. در اینجا منظور از شب ، شب در ماه قمری است و نه در ماه شمسی و ... . شب در ماه قمری و ساعت شروع و پایان آن بر اساس اوقات شرعی محل مورد نظر محاسبه می گردد. در مطلب شبانه روز در ماه قمری در این زمینه توضیحات کاملی داده شده است و شما برای درک بهتر مفهوم شب می توانید به آن مطلب مراجعه نمایید. همانطور که در مطلب فوق هم ذکر شده است، شبانه روز در ماه قمری از شب شروع شده و به روز ختم می گردد. مثلا وقتی به دوشنبه می رسیم، ابتدا شب دوشنبه را داریم و پس از آن وارد روز دوشنبه می شویم. تصویر زیر می تواند در فهم بهتر مساله به ما کمک کند.
مطابق تصویر بالا ، از زمان اذان مغرب (بعضی ها اعتقاد دارند از زمان غروب خورشید) یکشنبه تا اذان صبح دوشنبه را شب دوشنبه می گوییم. برای روزهای دیگر هفته هم همینطور حساب می شود. پس زمان شروع شب دوشنبه از لحظه اذان مغرب (یا به اعتقاد برخی، غروب خورشید) یکشنبه می باشد. لحظه پایان شب دوشنبه هم لحظه اذان صبح دوشنبه می باشد. همانطور که ملاحظه می نمایید مفهوم شب در یک مکان به زمان اوقات شرعی آن مکان بستگی دارد و از آن جایی که اوقات شرعی در نقاط مختلف با یکدیگر فرق دارد پس لحظه شروع و پایان شب هم در نقاط مختلف متفاوت خواهد بود. همچنین طول شب یعنی مدت زمان از لحظه شروع تا پایان آن در طول فصول مختلف سال هم تغییر می کند ؛ به عنوان مثال طول شب در فصول بهار و تابستان کمتر از طول شب در فصول پاییز و زمستان است. پس تا اینجا مفهوم شب و شروع و پایان آن توضیح داده شد. حال می خواهیم بدانیم چه ساعاتی در طول مدت شب برای نزدیکی و آمیزش مناسب است؟
طبق احادیث و روایاتی که از ائمه اطهار (علیه السلام) داریم ، ساعات پایانی شب یعنی ساعات نزدیک به زمان اذان صبح برای آمیزش و جماع سفارش شده است. بر این اساس اگر طول مدت شب را به سه قسمت تقسیم کنیم ، قسمت سوم یا ثلث سوم شب ، بهترین زمان برای نزدیکی می باشد. به عنوان مثال در شکل بالا ، اگر شروع شب دوشنبه که از اذان مغرب یکشنبه است در ساعت 18:00 باشد و پایان شب دوشنبه که زمان اذان صبح دوشنبه است در ساعت 06:00 بامداد دوشنبه باشد ، طول مدت شب برابر با 12 ساعت خواهد بود و اگر مدت 12 ساعت را به سه قسمت تقسیم کنیم هر قسمت برابر 4 ساعت می گردد. بر این اساس ، ثلث اول شب یا یک سوم اول شب از ساعت 18:00 تا ساعت 22:00 خواهد بود ؛ ثلث دوم شب یا یک سوم بعدی شب از ساعت 22:00 تا ساعت 02:00 بامداد بوده و ثلث پایانی شب یا یک سوم پایانی شب هم از ساعت 02:00 بامداد تا ساعت 06:00 بامداد خواهد بود. پس در این مثال بهترین زمان نزدیکی در شب دوشنبه از ساعت 02:00 بامداد تا ساعت 06:00 بامداد دوشنبه می باشد. البته در این میان یک استثناء وجود دارد و آن شب جمعه است که ساعات اولیه شب جمعه (بعد از عشاء) جزء زمان های توصیه شده جهت نزدیکی توسط پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) به حضرت علی ابن ابیطالب (علیه السلام) می باشد.
به منظور دانستن اوقات شرعی محل سکونت خود می توانید به لینک محاسبه اوقات شرعی مراجعه نموده و برای دانستن زمان های مناسب نزدیکی می توانید برنامه محاسبه بهترین زمان نزدیکی از نظر اسلام را مشاهده نمایید. ضمنا توجه داشته باشید که طبق سفارش پیامبر خدا و ائمه معصومین (سلام الله علیهم) تمام شب های هفته برای مقاربت سفارش نشده است. در سفارش پیامبر اکرم (ص) به حضرت علی (ع) جماع و آمیزش در شب دوشنبه ، شب سه شنبه ، شب پنجشنبه و شب جمعه سفارش شده است. ضمنا شب چهارشنبه هم جزء زمان های نهی شده برای مقاربت و نزدیکی می باشد. در رابطه با شب ها و روزهای مناسب نزدیکی می توانید به مطلب شب ها و روزهای مناسب آمیزش در اسلام مراجعه نمایید.
اشتراک گذاری در:
تاثیر زمان و مکان نزدیکی کردن بر جنین (۴ ماه قبل)
عید فطر چند روز است (۷ ماه قبل)
علت قاعدگی بعد از اقدام به بارداری (۱۲ ماه قبل)
روز پنجشنبه چه زمانی است (۱ سال قبل)
نزدیکی در زمان قاعدگی حرام است (۱ سال قبل)
ارتباط ناهنجاری جنین با جهت آمیزش (۱ سال قبل)
تاثیر زمان نزدیکی بر شادابی کودک (۲ سال قبل)
نزدیکی کردن با شکم پر و کاهش هوش فرزند (۲ سال قبل)
نزدیکی کردن در بعد از ظهر یا عصر (۳ سال قبل)
نزدیکی در روز برای باردار شدن (۳ سال قبل)
آیا انعقاد نطفه در روز اشکال ندارد (۳ سال قبل)
فاصله بین دو نزدیکی متوالی برای باردار شدن (۳ سال قبل)
راه و روش پیشگیری از تولد نوزاد ناهنجار (۳ سال قبل)
درمان کرونا در کودکان فقط در 48 ساعت (۳ سال قبل)
مهمترین عوامل مرتبط با نزدیکی کردن (۳ سال قبل)
تاثیر حالت زمان نزدیکی کردن بر کودک (۳ سال قبل)
فواید با وضو بودن در هنگام نزدیکی کردن (۳ سال قبل)
اهمیت برنامه ریزی برای نزدیکی کردن (۳ سال قبل)
سریعترین نشانه بارداری (۱۱۶۶۳۳۸ بازدید)
نمایش وضعیت نزدیکی برای امروز و امشب (۱۱۲۱۳۵۷ بازدید)
برنامه محاسبه بهترین زمان نزدیکی در اسلام (۹۲۱۶۳۱ بازدید)
نزدیکی برای بارداری بعد از پریود (۷۹۹۷۴۹ بازدید)
شب ها و روزهای مناسب آمیزش در اسلام (۶۴۵۱۱۵ بازدید)
آزمایش اسپرم با آب در منزل (۶۴۳۱۴۵ بازدید)
روش صحیح استفاده از واجبی و نوره (۵۱۰۸۷۹ بازدید)
چند بار نزدیکی برای باردار شدن و حاملگی لازم است (۴۸۷۳۷۸ بازدید)
چگونه به سرعت و زود باردار شویم (۴۱۵۷۵۶ بازدید)
بعد از نزدیکی برای بارداری چه کنیم (۴۰۳۴۳۱ بازدید)
مصرف عرق کاسنی در بارداری و حاملگی (۳۶۱۷۰۵ بازدید)
بهترین حالت نزدیکی برای بارداری و حاملگی (۳۵۸۹۶۴ بازدید)
عفونت بارداری و درمان طبیعی آن (۳۵۶۷۹۸ بازدید)
زمان های نامناسب برای نزدیکی و انعقاد نطفه (۳۴۴۶۶۶ بازدید)
درمان سنتی عفونت چشم نوزادان (۳۱۷۶۰۵ بازدید)
اول ، وسط و آخر ماه قمری (۳۰۴۸۷۱ بازدید)
درمان گوش درد نوزادان به روش سنتی (۳۰۱۲۲۹ بازدید)
وقت زوال خورشید چه زمان و ساعتی است (۲۷۴۱۲۵ بازدید)
بر تو باد كاسنى ، چرا كه منى را افزايش مى دهد و فرزند را نيكو مى گرداند . گرم و مليّن است و برمردانگى فرزند مى افزايد.
حضرت امام جعفر صادق (علیه السلام)
ذکر روز دوشنبه
یا قاضی الحاجات (۱۰۰ مرتبه)
دوشنبه
۱۴ / ۸ / ۱۴۰۳
۲ جمادی الاول ۱۴۴۶
ماه قمری ۳۰ روزه
۵۲ : ۴۵ : ۱۸
فصل پاییز
اوقات شرعی به وقت تهران
اذان صبح: ۰۵:۰۴
طلوع خورشید: ۰۶:۲۹
اذان ظهر: ۱۱:۴۸
اذان عصر: ۱۴:۴۴
غروب خورشید: ۱۷:۰۶
اذان مغرب: ۱۷:۲۵
وقت عشاء: ۱۸:۱۳
نیمه شب شرعی: ۲۳:۰۵