بارداری و حاملگی دوم


بسم الله الرحمن الرحیم

 

بارداری دوم ، حاملگی دوم

بارداری دوم چگونه است؟ چگونه برای حاملگی دوم آماده شویم؟ بارداری دوم چه فرقی با بارداری اول دارد؟ چه نکات مهمی برای بارداری و حاملگی دوم وجود دارد؟ زایمان در بارداری دوم چگونه باشد؟ اگر در بارداری اول سزارین کرده باشم آیا در بارداری دوم می توانم زایمان طبیعی بکنم؟ در این مطلب می خواهیم در مورد بارداری دوم صحبت کرده و نکات مفید درباره حاملگی دوم را خدمت شما خوانندگان محترم سایت 2 زندگی بیان کنیم.

در زمانی که یک خانم برای بارداری دوم اقدام می کند ، یک تجربه از بارداری اول دارد و این یکی از تفاوت های بارداری دوم با بارداری اول می باشد. این تجربه می تواند یک تجربه کامل یا یک تجربه ناقص باشد. یک تجربه خوشایند یا خدای ناکرده یک تجربه ناخوشایند باشد. اگر حاملگی اول یک خانم با موفقیت و سلامت به پایان رسیده و زایمان راحتی نیز داشته و فرزند سالمی را هم به دنیا آورده باشد مطمئنا بارداری نخست یک تجربه خوشایند ، شیرین و کامل برای او خواهد بود. اما اگر خدای ناکرده ، اولین بارداری یک زن با مشکل همراه شود یا اینکه منجر به سقط جنین گردد و یا اینکه منجر به تولد نوزاد ناسالم شود ، این مساله می تواند یک تجربه ناقص ، ناخوشایند و شاید هم ناگوار باشد.

اولین بارداری به هر صورت که بوده باشد می تواند یک تجربه برای دومین بارداری و حتی برای بارداری های بعدی باشد. اگر بارداری اول ، رضایت بخش بوده باشد می توان از تجربیات خوب آن استفاده کرد و اگر خدای ناکرده ، رضایت بخش نبوده بازهم می توان از تجربیات آن استفاده کرد و این بار مراقب بود تا مسائلی که منجر به شکست در بارداری اول شده اند ، تکرار نشوند. پس ، تجربه یکی از مهمترین چیزهایی است که از بارداری اول و سایر مسائل ، برای بارداری دوم داریم. گاهی اوقات یک تجربه مفید و به ظاهر ساده می تواند بسیار بیشتر از چندین مقاله پژوهشی ارزش داشته باشد. حضرت امیر المؤمنین علی ابن ابیطالب (علیه السلام) هم تجربه را بالاتر از علم معرفی می نمایند. پس یکی از مهمترین اقدامات در بارداری دوم استفاده از تجربیات مربوط به بارداری اول و یا سایر تجربیات می باشد.

علاوه بر تجربه ، چند موضوع مهم دیگر مربوط به بارداری دوم هم وجود دارند که در اینجا به اهم آن ها اشاره می کنیم. از موضوعات مهم مرتبط با بارداری دوم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. طرز فکر درباره دومین حاملگی
  2. آمادگی زن برای بارداری دوم
  3. زمان اقدام برای دومین بارداری
  4. مساله زایمان در حاملگی دوم

حال می خواهیم به تشریح هریک از این موضوعات بپردازیم و ببینیم که چگونه می توانیم این مسائل را به لطف الهی با موفقیت سپری کنیم تا انشاء الله بارداری دوم به فضل الهی یک تجربه بسیار خوشایند باشد.

طرز فکر درباره دومین حاملگی

طرز فکر و افکار زن و مرد و بخصوص زن برای بارداری دوم بسیار مهم است. طرز فکر زوجین بر تصمیم آنها برای حاملگی دوم تاثیر مستقیم دارد. گاهی اوقات شاید تفکر زوجین این باشد که همان بارداری اول کافی است و تصمیمی برای بارداری دوم نگیرند. گاهی ممکن است به دلیل شکست در بارداری اول ، زوجین در تصمیم گیری برای بارداری دوم شک کنند و دو دل باشند. گاهی هم ممکن است زوجین مشتاقانه برای بارداری دوم اقدام کنند. مطمئنا هر فکری که زن و مرد داشته باشند در تصمیم گیری و اراده آنها برای دومین بارداری زن تاثیر زیادی دارد. طرز تفکر ما نسبت به بارداری دوم هرچه باشد باید به یک موضوع مهم اشاره شود و آن این است که هر بارداری ، شرایط خاص خودش را دارد.

اگر چنانچه در بارداری اول موفق بوده ایم نبایستی چنین فکر کنیم که اگر چندان جدی هم نباشیم در حاملگی دوم هم موفق می شویم. البته که چنین فکری اشتباه بوده و ممکن است باعث ایجاد مشکلات گردد. این گروه از عزیزان بایستی توجه داشته باشند که موفقیت در بارداری نخست هیچگاه دلیل بر موفقیت در بارداری دوم نیست و برای بارداری دوم بایستی با جدیت اقدام شود و طوری برای بارداری دوم برنامه ریزی شود که انگار برای بارداری اول اقدام می شود.

اگر چنانچه خدای ناکرده در بارداری اول موفق نبوده و شکست خورده ایم هیچگاه نباید به بارداری دوم هم با دید منفی نگاه کنیم. همانطور که موفقیت در بارداری اول ، دلیلی بر موفقیت در بارداری دوم نیست ، شکست در بارداری اول هم دلیلی بر شکست در بارداری دوم نیست. پس تلاش کنیم با توکل بر خدا و با آگاهی و استفاده از تجربیات تلخ و شیرین بارداری قبلی و تجربیات کسان دیگری که موفق بوده اند برای بارداری دوم اقدام کنیم و در این زمینه اگر نیاز باشد از متخصصین یا از افراد کار بلد و امین کمک بگیریم.

آمادگی زن برای بارداری دوم

مساله مهم دیگری که برای بارداری دوم مطرح می باشد ، آمادگی زن است. زن بایستی هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی در شرایط مناسبی قرار داشته باشد تا بتواند برای بار دوم حامله شود. آمادگی جسمی و روحی زن تاثیر زیادی در سلامت بارداری و سلامت جنین دارد. البته شرایط پس از بارداری اول از جمله عوامل تاثیر گذار در سلامتی زن و آمادگی او برای بارداری دوم محسوب می شوند. هر چقدر که دوران نقاهت زن پس از زایمان اول ، کوتاه تر باشد به همان اندازه ، سرعت برگشت زن به حالت نرمال و طبیعی و آمادگی او برای بارداری دوم بیشتر است.

مساله دیگری که در این زمینه وجود دارد این است که چون بدن زن یک بار بارداری را تجربه کرده ، برای بارداری دوم مستعد تر می باشد و بارداری دوم اگر در زمان مناسب صورت بگیرد می تواند به راحتی ایجاد شود.

زمان اقدام برای دومین بارداری

سومین مساله مهمی که در بارداری دوم مطرح است ، زمان اقدام به دومین حاملگی می باشد. سؤال اساسی این است که زنان چه مدت پس از زایمان در بارداری اول می توانند برای بار دوم اقدام به بارداری کنند؟ در پاسخ باید گفت که هیچ دستور خاصی در این زمینه وجود ندارد و این مساله بیشتر به سلامت زن و آمادگی جسمی و روحی او و نیز برخی شرایط دیگر از جمله شیردهی به نوزاد بستگی دارد. در بعضی از خانواده ها می بینیم که فرزند دوم با فرزند اول چندین سال تفاوت سنی دارد و در بعضی از خانواده ها مشاهده می کنیم که فرزند دوم فاصله سنی بسیار کمی با فرزند اول دارد. البته گاهی اوقات بارداری ناخواسته می تواند سبب کم بودن فاصله سنی بین فرزند دوم و فرزند اول باشد اما گاهی وقت ها هم در خانواده ها به فاصله کمی از زایمان اول ، برای حاملگی دوم اقدام می شود. معمولا زمان بین ۱۸ ماه تا ۲۴ ماه را برای فاصله بین دو بارداری پیشنهاد می دهند اما توجه داشته باشیم که اینها در حد پیشنهاد بوده و اجباری نیست و مهیا بودن شرایط و آمادگی جسمی و روحی زن برای باردار شدن ، مهمترین عواملی هستند که در تصمیم گیری برای بارداری دوم نقش دارند.

گاهی اوقات دلیل فاصله زیاد بین بارداری اول و بارداری دوم ، شیردهی به نوزاد اول می تواند باشد. مدت زمان شیر خوردن نوزاد ، دو سال [قمری] است. بعضی از زنان شیرده ممکن است وقتی که برای بار دوم باردار می شوند دیگر نتوانند نوزاد خود را به درستی شیر دهند. در این حالت بهتر است که این زنان سعی کنند مدت شیردهی به نوزاد اول تمام شود و سپس برای بارداری و حاملگی دوم اقدام نمایند. اما در زنانی که شیردهی به نوزاد در آنها مطرح نیست و نمی توانند به نوزاد خود شیر بدهند ، چنین تاخیری برای بارداری دوم مطرح نیست.

گاهی اوقات برخی از زنان به دلیل بالا بودن سن خود ممکن است ترجیح دهند که فاصله بین بارداری دوم با بارداری اول ، کم باشد تا بتوانند برای بار دوم حامله شوند. خلاصه عوامل زیادی هستند که در فاصله بین بارداری اول و بارداری دوم تاثیر دارند و بر حسب مورد لازم است که تصمیم درستی در این زمینه اتخاذ شود.

باید توجه داشت که سعی شود بین بارداری اول و بارداری دوم تاخیر زیاد ایجاد نشود زیرا ممکن است منجر به سردی رحم یا سایر مشکلات زنانه گردیده و بارداری زن با مشکلاتی مواجه شود. اگر قصد بارداری برای بار دوم را دارید حتما سعی کنید با یک برنامه منظم و صحیح ، در زمان مناسب اقدام کنید.

مساله زایمان در حاملگی دوم

مساله چهارم و مهمی که در بارداری دوم مطرح است ، مساله زایمان می باشد. مساله زایمان در بارداری دوم می تواند تحت تاثیر زایمان در بارداری اول قرار گیرد. با توجه به نوع زایمان در بارداری اول ، نوع زایمان در بارداری دوم می تواند فرق بکند. اگر زنی در بارداری اول فرزند خود را با زایمان طبیعی به دنیا آورده باشد ، در بارداری دوم اگر شرایط مهیا باشد باز هم می تواند فرزند خود را با استفاده از زایمان طبیعی به دنیا بیاورد و اگر احیانا زایمان طبیعی برای بارداری دوم میسر نشد ، در آن صورت بایستی از زایمان سزارین استفاده شود.

اما اگر زنی فرزند اول خود را به وسیله زایمان سزارین به دنیا آورده باشد آیا در بارداری دوم هم بایستی حتما از زایمان سزارین استفاده کند؟ پاسخ این پرسش در حالت کلی ، منفی می باشد. یعنی اگر زنی زایمان اول را سزارین کرده با در نظر گرفتن شرایطی می تواند زایمان در بارداری دوم را از نوع طبیعی انتخاب کند و در حالت کلی ، اجباری نیست که زایمان دوم هم سزارین باشد. به زایمان طبیعی بعد از زایمان سزارین ، زایمان وی بک (VBAC) گفته می شود. به هر حال زایمان در بارداری دوم بستگی به زایمان بارداری اول ، شرایط بارداری دوم و نیز شرایط زن و جنین دارد و نمی توان در این زمینه و تقریبا تا پایان بارداری دوم ، اظهار نظر قطعی کرد. در این زمینه می توانید مطلب شرایط و امکان زایمان طبیعی بعد از سزارین را مطالعه نمایید.

در این مطلب در مورد بارداری دوم و برخی نکات مفید راجع به حاملگی دوم صحبت شد و سعی کردیم اهم موضوعات مرتبط با بارداری دوم را برای شما خوانندگان محترم سایت 2 زندگی تشریح کنیم که امیدواریم به فضل الهی ، این مطالب مفید بوده باشند و زنان محترم با توکل بر خدا برای بارداری دوم اقدام کنند انشاء الله تعالی.

 

اشتراک گذاری در:

آخرین مطالب

عید فطر چند روز است (۵ روز قبل)

علت قاعدگی بعد از اقدام به بارداری (۶ ماه قبل)

روز پنجشنبه چه زمانی است (۷ ماه قبل)

نزدیکی در زمان قاعدگی حرام است (۷ ماه قبل)

ارتباط ناهنجاری جنین با جهت آمیزش (۱۱ ماه قبل)

تاثیر زمان نزدیکی بر شادابی کودک (۱ سال قبل)

نزدیکی کردن با شکم پر و کاهش هوش فرزند (۲ سال قبل)

نزدیکی کردن در بعد از ظهر یا عصر (۲ سال قبل)

نزدیکی در روز برای باردار شدن (۲ سال قبل)

آیا انعقاد نطفه در روز اشکال ندارد (۲ سال قبل)

فاصله بین دو نزدیکی متوالی برای باردار شدن (۲ سال قبل)

راه و روش پیشگیری از تولد نوزاد ناهنجار (۲ سال قبل)

درمان کرونا در کودکان فقط در 48 ساعت (۳ سال قبل)

مهمترین عوامل مرتبط با نزدیکی کردن (۳ سال قبل)

تاثیر حالت زمان نزدیکی کردن بر کودک (۳ سال قبل)

فواید با وضو بودن در هنگام نزدیکی کردن (۳ سال قبل)

اهمیت برنامه ریزی برای نزدیکی کردن (۳ سال قبل)

کاهش عوارض بارداری با رژیم غذایی سالم (۳ سال قبل)

فاصله بین دو نزدیکی برای بارداری (۳ سال قبل)

رمضان بهترین ماه برای اقدام به بچه دار شدن (۳ سال قبل)

مطالب پربازدید

سریعترین نشانه بارداری (۱۱۶۰۰۸۸ بازدید)

نمایش وضعیت نزدیکی برای امروز و امشب (۱۰۶۰۹۵۹ بازدید)

برنامه محاسبه بهترین زمان نزدیکی در اسلام (۸۸۹۸۶۰ بازدید)

نزدیکی برای بارداری بعد از پریود (۷۹۸۱۲۷ بازدید)

شب ها و روزهای مناسب آمیزش در اسلام (۶۳۱۲۴۴ بازدید)

آزمایش اسپرم با آب در منزل (۶۲۸۴۶۳ بازدید)

روش صحیح استفاده از واجبی و نوره (۴۹۶۷۵۹ بازدید)

چند بار نزدیکی برای باردار شدن و حاملگی لازم است (۴۸۴۷۱۸ بازدید)

چگونه به سرعت و زود باردار شویم (۴۱۳۹۸۶ بازدید)

بعد از نزدیکی برای بارداری چه کنیم (۳۹۹۷۷۹ بازدید)

مصرف عرق کاسنی در بارداری و حاملگی (۳۶۰۵۷۶ بازدید)

بهترین حالت نزدیکی برای بارداری و حاملگی (۳۵۶۸۱۳ بازدید)

عفونت بارداری و درمان طبیعی آن (۳۵۵۷۶۲ بازدید)

زمان های نامناسب برای نزدیکی و انعقاد نطفه (۳۲۳۷۹۹ بازدید)

درمان سنتی عفونت چشم نوزادان (۳۱۵۵۹۱ بازدید)

درمان گوش درد نوزادان به روش سنتی (۲۹۹۹۳۶ بازدید)

اول ، وسط و آخر ماه قمری (۲۸۶۴۷۴ بازدید)

وقت زوال خورشید چه زمان و ساعتی است (۲۵۱۵۲۷ بازدید)

تاثیر زمان نزدیکی بر جنسیت جنین (۲۴۵۶۹۸ بازدید)

تاثیر رازیانه بر باردار شدن (۲۴۵۵۵۱ بازدید)

احادیث بارداری

به ، قوه بینایی را زیاد می کند و محبت در قلب ایجاد می نماید و اگر زن آبستن ، به ، بخورد فرزندانش نیکو (زیبا و شجاع) متولد می شوند.

رسول گرامی اسلام حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم)

ذکر روزهای هفته

ذکر روز پنجشنبه

لا اله الا الله الملک الحق المبین (۱۰۰ مرتبه)

امروز

پنجشنبه

۶ / ۲ / ۱۴۰۳

۱۶ شوال ۱۴۴۵

ماه قمری ۳۰ روزه

۵۹ : ۲۰ : ۱۲

فصل بهار

اوقات شرعی به وقت تهران

انتخاب محل دیگر

اذان صبح: ۰۳:۴۸

طلوع خورشید: ۰۵:۱۹

اذان ظهر: ۱۲:۰۲

اذان عصر: ۱۵:۴۶

غروب خورشید: ۱۸:۴۶

اذان مغرب: ۱۹:۰۵

وقت عشاء: ۱۹:۵۷

نیمه شب شرعی: ۲۳:۱۷

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب و محتوای سایت 2 زندگی چیست؟



مشاهده نظرات