ماه های بارداری چند روزه است


بسم الله الرحمن الرحیم

 

ماه های بارداریماه های بارداری چند روزه است؟ ماه های بارداری چگونه محاسبه می شوند؟ طول مدت بارداری چند ماه است؟ محاسبه ماه های بارداری بر اساس کدام تقویم است هجری قمری یا هجری شمسی؟ شروع ماه های بارداری از چه زمانی محاسبه می شود؟ یکی از مسائل مرتبط با بارداری و حاملگی ، ماه های بارداری و چگونگی محاسبه آن ها می باشد. با توجه به اینکه در تقویم هجری شمسی ماه های 30 روزه ، 31 روزه و بعضی وقت نیز 29 روزه داریم سؤالی که ممکن است برای علاقمندان مطرح باشد این است که ماه های بارداری را چند روزه حساب کنیم؟ 31 روزه ، 30 روزه یا 29 روزه ؟

مطلب مهمی که لازم است به آن توجه شود این است که محاسبه ماه های بارداری بر اساس تاریخ هجری قمری می باشد نه بر اساس تاریخ هجری شمسی و آن چیزی هم که در قرآن کریم درباره طول مدت بارداری و شیردهی بیان شده است همگی بر اساس تقویم هجری قمری است. ممکن است برخی پزشکان محترم یا سایر متخصصین از نوع تقویم (هجری قمری یا هجری شمسی) حرفی نزنند اما وقتی که آنها ماه های بارداری را 30 روزه در نظر می گیرند یعنی اینکه بر اساس تقویم هجری قمری تصمیم گرفته اند! اما آیا ماه های بارداری 30 روزه هستند؟

برای پاسخ مناسب به این سؤال ابتدا ببینیم طول مدت بارداری چقدر است. یک اصل کلی که وجود دارد این است که طول مدت حاملگی که از لحظه اولین روز آخرین قاعدگی (پیش از بارداری) تا لحظه زایمان محاسبه می شود ، چهل هفته می باشد. چهل هفته برابر با 280 (40 × 7) روز می باشد. اما حقیقتی که وجود دارد این است که طول مدت واقعی بارداری که از لحظه انعقاد نطفه تا لحظه زایمان محاسبه می شود کمتر از چهل هفته می باشد. زیرا تا زمانی که سلول تخمی تشکیل نشده است که بارداری مفهومی ندارد! هفته اول بارداری و هفته دوم بارداری به طور معمول ، زمان هایی هستند که جزء زمان حقیقی بارداری محسوب نمی شوند. این دو هفته ، زمان از لحظه شروع دوره قاعدگی تا لحظه آزاد شدن تخمک از تخمدان یا همان عمل تخمک گذاری می باشد. البته ممکن است در زنان مختلف ، این زمان کمتر یا بیشتر از دو هفته نیز طول بکشد اما معمولا آن را دو هفته در نظر می گیرند.

پس با این حساب ، بارداری حقیقی از هفته سوم بارداری آغاز می شود و تا هفته چهلم بارداری ادامه می یابد ؛ یعنی 38 هفته. پس طول مدت حقیقی بارداری در انسان یعنی از لحظه ترکیب اسپرم با تخمک و تشکیل سلول تخم که بارداری واقعی آغاز می شود تا لحظه زایمان ، در حدود 38 هفته یا 266 روز (38 × 7) می باشد.

مدت 266 روز همان طول مدت حقیقی حاملگی است که می توان آن را به ماه نیز تقسیم بندی کرد. مدت 266 روز معادل 9 ماه است و اگر عدد 266 (روز) را بر عدد 9 (ماه) تقسیم کنیم ، عدد تقریبی 29.5 (بیست و نه و نیم) روز به دست می آید. یعنی هر ماه بارداری تقریبا 29.5 روز است و این دقیقا مطابق با ماه های تقویم هجری قمری می باشد. حال این موضوع را بررسی می کنیم.

طول مدت ماه ها در تقویم هجری قمری برابر با 29 یا 30 روز می باشد ؛ یعنی ماه های تاریخ هجری قمری یا 30 روزه هستند یا 29 روزه و غیر از این نیست. اگر چنانچه میانگین ماه های 30 روزه و 29 روزه را حساب کنیم (عدد 29 را با عدد 30 جمع کرده و بر عدد 2 تقسیم کنیم) ، عدد 29.5 روز به دست می آید که همان عدد به دست آمده در محاسبه بالائی است!

پس اگر چنانچه از طول مدت کلی بارداری (چهل هفته) ، دو هفته اول آن را کم کنیم طول مدت حقیقی بارداری (38 هفته) به دست می آید و اگر مدت 38 هفته را که برابر با 266 روز است بر عدد 9 ماه تقسیم کنیم ، عدد تقریبی 29.5 روز به دست می آید. معنی این عبارت آن است که شروع ماه های بارداری را از دو هفته پس از اولین روز آخرین قاعدگی در نظر گرفته و هر ماه بارداری را نیز 29.5 روزه در نظر می گیریم. این فرمول محاسبه زمان شروع و طول مدت ماه های بارداری می باشد.

ولی ماه های بارداری را اگر 30 روزه حساب کنیم ، چگونه می توان این مسئله را توجیه کرد؟ اگر ماه های بارداری را 30 روزه در نظر بگیریم معادل 270 (30 × 9) روز می شود که مقدار 4 روز از طول مدت حقیقی بارداری (266 روز) بیشتر است. پس چاره کار چیست که هم طول مدت حقیقی بارداری را که 266 روز است در نظر بگیریم و هم ماه های بارداری را 30 روزه حساب کنیم؟ چاره کار آن است که مقدار 4 روز را از دو هفته آغازین بارداری کم کنیم یعنی به جای اینکه زمان شروع ماه های بارداری را از دو هفته (14 روز) پس از اولین روز آخرین قاعدگی در نظر بگیریم ، زمان شروع ماه های بارداری را از 10 روز بعد از اولین روز آخرین قاعدگی در نظر می گیریم. به عبارت بهتر برای محاسبه 30 روزه ماه های بارداری انسان ، 10 روز که از اولین روز آخرین پریود خانم گذشت ، ماه های بارداری را شمارش می کنیم و هر ماه را 30 روزه در نظر می گیریم.

بر اساس گفته های بالا دو حالت برای محاسبه ماه های بارداری وجود دارد:

ماه های بارداری 30 روزه

شاید متداول ترین روش محاسبه ماه های بارداری باشد. برای محاسبه ماه های حاملگی 30 روزه ، پس از گذشت 10 روز از اولین روز آخرین قاعدگی خانم (پیش از حاملگی) ، ماه های بارداری را حساب می کنیم و هر ماه بارداری را نیز 30 روز در نظر می گیریم. ذکر یک مثال به روشن شدن موضوع کمک خواهد کرد.

به عنوان مثال فرض کنیم خانمی در تاریخ 10 فروردین ماه در هنگام صبح ، پریود شوند (اولین روز آخرین پریود قبل از بارداری). اگر مدت 10 روز از این تاریخ بگذرد ، می شود 20 فروردین و ماه های بارداری را باید از 20 فروردین ماه به بعد حساب کرده و هر ماه را نیز 30 روز در نظر بگیریم. با این حساب ماه اول بارداری این خانم از صبح 20 فروردین شروع شده و تا صبح 19 اردیبهشت ماه ادامه دارد. از صبح 19 اردیبهشت ماه ، ماه دوم بارداری این خانم شروع شده و تا صبح 18 خرداد ماه ادامه دارد. از صبح 18 خرداد نیز ماه سوم بارداری این خانم شروع می شود و همینطور الی آخر تا ماه نهم بارداری می توان حساب کرد.

ماه های بارداری 29.5 روزه

محاسبه ماه های بارداری به صورت 30 روزه ، راحت تر و معمولا متداول تر می باشد. اما اگر علاقه داشته باشیم که ماه های بارداری را دقیقتر حساب کنیم می توانیم ماه های بارداری را پس از گذشت 14 روز از اولین روز آخرین قاعدگی (پیش از بارداری) حساب کرده و آن ها را 29.5 روز در نظر بگیریم. در اینجا نیز ذکر یک مثال به روشن شدن مفهوم جاری کمک خواهد کرد.

همانند مثال بالا فرض کنیم اولین روز آخرین پریود خانمی (پیش از بارداری) ، صبح روز 10 فروردین ماه باشد. اگر مدت 14 روز از این روز بگذرد می شود صبح روز 24 فروردین. پس ماه های بارداری را از صبح روز 24 فروردین حساب کرده و هر ماه بارداری را نیز 29.5 روزه در نظر خواهیم گرفت. با این حساب ، ماه اول بارداری این خانم از صبح روز 24 فروردین ماه شروع شده و تا شب 22 اردیبهشت ادامه دارد. از شب 22 اردیبهشت ماه نیز ماه دوم بارداری این خانم شروع شده و تا صبح روز 21 خرداد ماه ادامه دارد. از صبح روز 21 خرداد ماه هم ماه سوم بارداری این خانم شروع می شود و الی آخر و تا نهم بارداری می توان همینطور حساب کرد.

ماه های بارداری 29 روزه نسبت به ماه های بارداری 30 روزه ، دقیقتر هستند و شاید محاسبه آن ها کمی پیچیده تر باشد. این مساله در اختیار خانم های باردار محترم و خانواده آن ها می باشد که کدام روش محاسبه ماه های بارداری را ترجیح دهند.

 

اشتراک گذاری در:

آخرین مطالب

عید فطر چند روز است (۵ روز قبل)

علت قاعدگی بعد از اقدام به بارداری (۶ ماه قبل)

روز پنجشنبه چه زمانی است (۷ ماه قبل)

نزدیکی در زمان قاعدگی حرام است (۷ ماه قبل)

ارتباط ناهنجاری جنین با جهت آمیزش (۱۱ ماه قبل)

تاثیر زمان نزدیکی بر شادابی کودک (۱ سال قبل)

نزدیکی کردن با شکم پر و کاهش هوش فرزند (۲ سال قبل)

نزدیکی کردن در بعد از ظهر یا عصر (۲ سال قبل)

نزدیکی در روز برای باردار شدن (۲ سال قبل)

آیا انعقاد نطفه در روز اشکال ندارد (۲ سال قبل)

فاصله بین دو نزدیکی متوالی برای باردار شدن (۲ سال قبل)

راه و روش پیشگیری از تولد نوزاد ناهنجار (۲ سال قبل)

درمان کرونا در کودکان فقط در 48 ساعت (۳ سال قبل)

مهمترین عوامل مرتبط با نزدیکی کردن (۳ سال قبل)

تاثیر حالت زمان نزدیکی کردن بر کودک (۳ سال قبل)

فواید با وضو بودن در هنگام نزدیکی کردن (۳ سال قبل)

اهمیت برنامه ریزی برای نزدیکی کردن (۳ سال قبل)

کاهش عوارض بارداری با رژیم غذایی سالم (۳ سال قبل)

فاصله بین دو نزدیکی برای بارداری (۳ سال قبل)

رمضان بهترین ماه برای اقدام به بچه دار شدن (۳ سال قبل)

مطالب پربازدید

سریعترین نشانه بارداری (۱۱۶۰۰۸۴ بازدید)

نمایش وضعیت نزدیکی برای امروز و امشب (۱۰۶۰۹۴۰ بازدید)

برنامه محاسبه بهترین زمان نزدیکی در اسلام (۸۸۹۸۴۵ بازدید)

نزدیکی برای بارداری بعد از پریود (۷۹۸۱۲۷ بازدید)

شب ها و روزهای مناسب آمیزش در اسلام (۶۳۱۲۳۳ بازدید)

آزمایش اسپرم با آب در منزل (۶۲۸۴۵۹ بازدید)

روش صحیح استفاده از واجبی و نوره (۴۹۶۷۵۸ بازدید)

چند بار نزدیکی برای باردار شدن و حاملگی لازم است (۴۸۴۷۱۸ بازدید)

چگونه به سرعت و زود باردار شویم (۴۱۳۹۸۶ بازدید)

بعد از نزدیکی برای بارداری چه کنیم (۳۹۹۷۷۶ بازدید)

مصرف عرق کاسنی در بارداری و حاملگی (۳۶۰۵۷۶ بازدید)

بهترین حالت نزدیکی برای بارداری و حاملگی (۳۵۶۸۱۱ بازدید)

عفونت بارداری و درمان طبیعی آن (۳۵۵۷۶۲ بازدید)

زمان های نامناسب برای نزدیکی و انعقاد نطفه (۳۲۳۷۹۵ بازدید)

درمان سنتی عفونت چشم نوزادان (۳۱۵۵۸۷ بازدید)

درمان گوش درد نوزادان به روش سنتی (۲۹۹۹۳۶ بازدید)

اول ، وسط و آخر ماه قمری (۲۸۶۴۶۱ بازدید)

وقت زوال خورشید چه زمان و ساعتی است (۲۵۱۵۱۶ بازدید)

تاثیر زمان نزدیکی بر جنسیت جنین (۲۴۵۶۹۸ بازدید)

تاثیر رازیانه بر باردار شدن (۲۴۵۵۴۹ بازدید)

احادیث بارداری

آميزش پس از آميزش ، بدون اين كه ميان آنها غسل باشد ديوانگى را براى فرزند در پى مى آورد.

حضرت امام رضا(علیه السلام)

ذکر روزهای هفته

ذکر روز پنجشنبه

لا اله الا الله الملک الحق المبین (۱۰۰ مرتبه)

امروز

پنجشنبه

۶ / ۲ / ۱۴۰۳

۱۶ شوال ۱۴۴۵

ماه قمری ۳۰ روزه

۰۶ : ۴۳ : ۱۰

فصل بهار

اوقات شرعی به وقت تهران

انتخاب محل دیگر

اذان صبح: ۰۳:۴۸

طلوع خورشید: ۰۵:۱۹

اذان ظهر: ۱۲:۰۲

اذان عصر: ۱۵:۴۶

غروب خورشید: ۱۸:۴۶

اذان مغرب: ۱۹:۰۵

وقت عشاء: ۱۹:۵۷

نیمه شب شرعی: ۲۳:۱۷

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب و محتوای سایت 2 زندگی چیست؟



مشاهده نظرات